Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Hoe we attacks via email kunnen voorkomen

Het voorkomen van email attacks is een belangrijk punt op de agenda voor heel veel bedrijven. We willen ons zelf, onze medewerkers en onze bedrijfsgegevens zo goed mogelijk beschermen tegen alle digitale onheil. Maar hoe doe je dat? Zeker als je weet dat meer dan 90% van online criminaliteit begint met een email. Daar krijg je automatisch een onbestemd gevoel van. Dus, voorkomen! Want dat is altijd nog beter dan genezen.

Goed nieuws

Er is nieuws op het gebied van emailbeveiliging. Goed nieuws, gelukkig, want er is nu een tool die bedrijven weer lekker laat slapen. Want, de nieuwste en meest uitgebreide e-mailbeveiliging die door een wereldwijde speler op de markt is gebracht, implementeert Think4 nu ook bij klanten. Deze beveiligingstool staat bekend om zijn zeer efficiënte werking, voor welk bedrijf dan ook, voor een vast bedrag per maand. 

Producent van deze zeer krachtige tool is Barracuda, die totale e-mailbeveiliging in één bundel aanbiedt. Wij gebruiken de tools binnen Think4 zelf ook en we moeten zeggen, petje af Barracuda! De filters werken perfect en als gebruiker heb je geen last van ongenode gasten in je inbox. 

Voorkom schadelijke gevolgen 

Klikken op een linkje nog nooit zo spannend als nu. We hadden toch niet kunnen bedenken welke schadelijke gevolgen malafide internetpagina’s zouden kunnen veroorzaken. Met één klik al je gegevens in verkeerde handen. Of erger nog, door een accountovername heb je geen toegang meer tot je eigen bestanden, tenzij je grof geld betaalt. 

We zijn over de helft van het bijzondere jaar 2020, waarin we merken dat internetcriminaliteit harder groeide dan ooit. En juist dan is het opletten geblazen. De linkjes in een emailbericht lijken namelijk ‘net echt’. Tot groot ongenoegen van je echte leveranciers, banken en verzekeraars. Hun call centers hebben extra capaciteit nodig om alle melding en klachten te verwerken. Hoog tijd voor een aanpak die verder gaat dan een spamfilter alleen.  

IT vragen van klanten

Als full service IT partner staat Think4 elke dag in contact met klanten die een uitdaging hebben op IT gebied. Doorgaans zijn dit bedrijven die hun IT willen optimaliseren met een alles-in-één oplossing. Goed voorbeeld daarvan is Office 365 Business voor email en tal van cloudtools om slimmer te communiceren. Of een snellere wifi verbinding overal in het gebouw, omdat we steeds meer internetcapaciteit vragen door videobellen en het geven van online presentaties. Internet moet werken, anders kun je het wel vergeten als professionele organisatie.

Emailbescherming is hot topic

Met de toename van cyberfraude en dan met name attacks via email zien we de vraag bij onze klanten stijgen: Help ons alsjeblieft aan een veilige emailomgeving waarin we met al onze collega’s intern en extern kunnen communiceren, zonder gedoe. Daar komt de cloudoplossing van Barracuda om de hoek kijken, want met Total Email Protection ben je voor het grootste gedeelte gedekt. Wat het dan nog op vast kan lopen? Eigen verantwoording. En dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Die verantwoording ligt bij jou als ondernemer, maar des te meer bij de gebruikers binnen je bedrijf. Verantwoord omgaan met inkomend emailverkeer begint met bewustwording. En ook daar heeft Barracuda een aanvullende tool voor ontwikkeld met een speciale simulatie en training.

De cloudtooling van Barracuda biedt bescherming in verschillende lagen met verschillende producten. Barracuda Essentials, Barracuda Sentinel en Barracuda Phisline. Weten welk product bij jouw organisatie past? En wat wij nog meer kunnen betekenen voor jou!

Neem contact op met de IT specialisten van Think4 die je graag verder kunnen helpen met een uiterst professionele bescherming tegen email attacks.

 

https://www.think4.nl/