Artikel Depot
Image default
Mode en Kleding

Hoe kies je de juiste bedrijfskleding?

Bedrijfskleding is belangrijk voor een representatieve uitstraling, het werkt als een soort visitekaartje voor je bedrijf. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat de bedrijfskleding aansluit bij jouw bedrijf en bij wat je uit wilt stralen. Bedrijfskleding kiezen, hoe kies je de juiste en waar moet je op letten?

Wat wil je uitstralen?

Jouw medewerkers zullen de bedrijfskleding met uw logo gaan dragen en de kleding zal dus gezien worden, overal waar jouw werknemers komen. Denk daarom goed na over wat je uit wilt stralen met de kleding. Wil je een nette uitstraling, dan kun je beter gaan voor rustige kleuren en een strak, duidelijk lettertype voor de bedrijfsnaam. Wil je een wat meer speelse uitstraling, dan kan het juist leuk zijn om voor een felle kleur te kiezen en de letters van de bedrijfsnaam een contrasterende kleur te geven. Veel van de keuzes die je moet maken als het gaat om bedrijfskleding zijn afhankelijk van wat je wilt uitstralen, denk hier van tevoren dus goed over na!

Wanneer gaan je werknemers het dragen?

Voor de keuze van de bedrijfskleding is het ook belangrijk om na te denken wanneer je werknemers het gaan dragen. Heb je een bouwbedrijf en zullen je werknemers de kleding dagelijks dragen, dan moet je natuurlijk ook nog rekening houden met de veiligheidsregels. De kleding moet aan de veiligheidsvoorschriften voldoen, anders kunnen je werknemers het alsnog niet dragen. Gaan jouw werknemers de hele dag op kantoor zitten, dan is veiligheid natuurlijk minder belangrijk. Dan is comfort misschien iets wat je belangrijk kan vinden, of dat het een zakelijke uitstraling heeft. Of gaan jouw werknemers de bedrijfskleding alleen dragen naar, bijvoorbeeld evenementen en dragen ze op dagelijkse basis hun eigen kleding.  Je kunt hierbij overleggen met je werknemers wat zij fijn zouden vinden en of zij eisen hebben voor de bedrijfskleding. Misschien heb je een werknemer die het liefst altijd een poloshirt draagt, dan zou je hier rekening mee kunnen houden bij het kiezen van de bedrijfskleding. Wat ook mogelijk is, is om zelf een aantal keuzes op een rijtje te zetten en vervolgens je werknemers daaruit te laten kiezen. Bijvoorbeeld of zij een T-shirt, een poloshirt of een sweater willen dragen. Op deze manier heb je zelf de eerste keuzes al gemaakt, maar geef je je medewerkers ook de mogelijkheid hun voorkeuren op te geven.

Leesbare opdruk

Bij het bedrukken van bedrijfskleding is het goed om te letten op de duidelijkheid van de letters of het logo. Zorg ervoor dat de letters goed leesbaar zijn, anders kunnen mensen het niet goed lezen. Het is daarom het beste om te kiezen voor een strak, duidelijk lettertype dat ook van een afstand goed leesbaar blijft. Voor het logo is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de lijnen duidelijk afgedrukt kunnen worden, zodat het logo duidelijk zichtbaar blijft op, bijvoorbeeld een T-shirt. Hierbij kun je ook nog kiezen of je de letters op het kledingstuk gedrukt wil hebben of geborduurd, dit is maar net wat je zelf mooier vindt.

Kwaliteit

De kwaliteit van de bedrijfskleding is natuurlijk ook belangrijk. Je wilt dat de kleding mooi blijft, lang mee gaat en er kwalitatief goed en verzorgd uit ziet. Let daarom goed op de prijs-kwaliteit verhouding als je op zoek gaat naar goede bedrijfskleding. Er zijn veel verschillende merken bedrijfskleding, het daarom het handigst om even goed rond te kijken welk merk de kledingstukken heeft waar jij naar op zoek bent, inclusief de kwaliteit die jij zoekt. Een voorbeeld van een fijn merk is Gildan, zij hebben verschillende poloshirts, T-shirts en sweaters in sprekende kleuren.

Als laatste is het belangrijk om ook op de eisen voor bedrijfskleding van de belastingdienst te letten. Om bedrijfskleding onbelast aan een medewerker te mogen geven, moet je er minimaal één beeldkenmerk op hebben staan, dit kan je bedrijfslogo of je bedrijfsnaam zijn. Wanneer je bijvoorbeeld je bedrijfslogo op een shirt laat afdrukken moet deze minimaal 70 cm² te zijn. 

Bedenk dus eerst goed wat je uit wilt stralen met je bedrijfskleding en wanneer je medewerkers de kleding gaan dragen. Aan de hand daarvan kun je keuzes gaan maken op het gebied van soort kledingstuk, kleur en opdruk. Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel duidelijkheid over waar je op moet letten als je bedrijfskleding gaat kopen.

Gerelateerde artikelen

Shop de mooiste items in deze webshop, zoals de Norfy jeans in blauw

Zo kies jij de optimale tas

Discover the web shop with a wide range of heavy metal shirts