Artikel Depot
Image default
Horeca

Professionele barbecue kopen: hier moet je op letten!

 

De zomer is in aantocht en we krijgen steeds vaker te maken met mooi weer. Een professionele barbecue lijkt daarom onmisbaar voor elke horecaonderneming. Het warme weer gaat ideaal met met grillen van vlees, vis en groenten. Tijdens deze dagen wil je het liefst achterover leunen onder het genot van een ijskoud biertje of een heerlijke cocktail. Barbecueën is echter een lastige klus. Het vraagt de nodige tijd en veel aandacht. Als je even niet oplet, is het vlees te droog of zelfs aangebrand. En dat is natuurlijk zonde van een mooi stuk vlees. Een professionele barbecue is daarom ideaal voor jouw horecabedrijf. Terwijl jij of je medewerkers voor het vlees zorgen, kunnen je gasten volledig worden ontzorgd. Een barbecue kopen is helaas geen gemakkelijke opgave. Het aantal beschikbare modellen, toepassingen en verschillende groottes maken het er niet makkelijker op. Daarom hebben wij een aantal tips opgesteld voor het kopen van een professionele barbecue.

 

Koop een barbecue die bij je onderneming past

Voordat je een professionele barbecue gaat aanschaffen, is het belangrijk om stil te staan welke barbecue bij je horeca onderneming past. Koop je bijvoorbeeld een gasbarbecue of een houtskoolbarbecue? Wanneer jij veel waarde hecht aan een rokerige smaak, dan is een houtskoolbarbecue echt een must. Bij een gasbarbecue krijg je deze smaak niet. Wanneer je kiest voor een barbecue op gas, profiteer je weer van hele andere voordelen. Zo kan je de temperatuur eenvoudig instellen en is de hitte van de barbecue vochtiger. Dit maakt een gasbarbecue ideaal voor het bereiden van vis.

Daarnaast is het ook belangrijk dat de barbecue in je onderneming past. Kies daarom altijd een formaat die bij je horecazaak past.

 

Materiaal

Heb je al nagedacht over het materiaal van de barbecue? Wanneer je lang gebruik wil maken van je barbecue, dan zal je een moeten kopen van roestvrij staal. Deze barbecues zijn over het algemeen wat duurder, maar zijn veel duurzamer en gaan dus langer mee. 

Wanneer de prijs geen issue is, kan je eventueel ook kiezen voor een barbecue gemaakt van keramiek. Dit materiaal kan de hitte goed geleiden. 

 

Garantietermijn

Goede barbecues zijn prijzig. Maar ook kwalitatieve producten kunnen weleens kapot gaan. Om geen risico te lopen wil je dat je zo lang mogelijk garantie op je barbecue krijgt. Dat geeft je wel zo een veilig gevoel wanneer je een barbecue hebt aangeschaft!