Artikel Depot
Image default
Bedrijven

BGT download

Als je een bezoek brengt aan de website geogap.nl dan zul je verstelt staan van de mogelijkheden die deze website je biedt. Ook kun je bijvoorbeeld besluiten voor een BGT download te kiezen. Dit is wat men ook wel een database dump noemt, en dat van de meest actuele versie van de Basisregistratie Grootschalige Topografie. De PDOK stelt elke maand opnieuw informatie beschikbaar die volledig geactualiseerd is. Dat doet het echter in een GML-levering. En dat is nu precies het probleem, want hier kan bepaald niet iedereen mee overweg, Via Geogap is dat anders en wijst het zich allemaal wel vanzelf. Geogap heeft – simpel gesteld- gezorgd voor extra en aangepaste databases waardoor de gegevens nu wel gemakkelijk te importeren zijn.

Gebaseerd op Wet Basisregistratie Grootschalige Topografie

Met de Basisregistratie Grootschalige Topografie haal je wel iets in huis. Het is misschien wel het de meest omvangrijke geo dataset die beschikbaar is en is gebaseerd op de geldende Wet Basisregistratie Grootschalige Topografie. Bovendien is het voor de overheid wellicht wel de meest belangrijke informatie als het gaat om het bieden van informatie. Je moet het zo zien; de BGT is niets meer of minder dan een zeer gedetailleerde kaart van ons land. Op die kaart zijn objecten in de vorm van wegen, gebouwen, water en spoorlijnen vastgelegd.

Tot op 20 centimeter nauwkeurig

Ga er maar aan staan; de kaart is tot op 20 centimeter nauwkeurig! Bovendien past het Kadaster de te downloaden kaart elke maand aan. Daardoor weet je dat de gegevens die jij downloadt altijd de meest actuele gegevens zijn. Als je dan toch op Geogap.nl bent, bekijk dan ook eens de andere mogelijkheden die je hebt. Zo kun je ook kiezen voor iets als BRK NLextract. Neem er de tijd even voor en je vindt er steeds die informatie waar jij behoefte aan hebt.