Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Scoor beter door Video Marketing

 

De term videomarketing is voor iedereen wel bekend. We worden dagelijks getrakteerd op filmpjes waarin bedrijven hun producten of diensten laten zien. En zijn het niet de bedrijven zelf, dan zien we influencers die een product unboxen en reviewen op hun eigen YouTube-kanaal. Vreemd genoeg doen de veel ondernemers er zelf nog niks mee. En dat is een gemiste kans.

Er is veel veranderd

De manier waarop jouw klanten content vergaren is in de afgelopen jaren volledig veranderd. Waar marketing een paar jaar geleden nog over papier en televisie ging, gebeurt het nu allemaal op internet. Hoe zet je anno 2020 videomarketing op een slimme manier in? Dat vertel ik je graag.

Video is booming

80% van de video’s worden via de mobiel bekeken. Op kleine schermpjes dus en dat betekent dat deze video’s helemaal gecreëerd zijn voor de verticale kijk-experience. Ook educatie wordt belangrijker in 2020. E-learning, trainingen via Instagram of dagelijkse berichten in een privé LinkedIn-groep: online leren is helemaal in. Denk eens aan de tutorials (bereiden eten, maken van ambachtelijke producten, make-up lessons) tot aan interne scholing voor personeel, video in e-learning is booming.

Groot bereik via Social media

De verwachting is dat video in 2020 voor 82 procent van het internetverkeer zal zorgen. Jouw bedrijfsvideo’s dus ook! Met name het delen van video’s via socialmediaplatformen zorgt voor een groot bereik. Video’s worden 1200 procent vaker gedeeld dan een bericht dat bestaat uit een afbeelding en tekst. Jouw bedrijfsvideo helpt dus de consument in het beslissingsmoment. Effectief middel dus! Interessant!

Bedrijfsvideo of animatie: hoe scoor je beter?

Ga je mee met je tijd en stem je je keuzes daar op af? Hoe creëer je een format dat perfect aansluit bij je doelgroep? En hoe zorgt een bedrijfsvideo of animatie voor betere marketing prestaties? Het internet barst van de video content, maar waar is jouw content en hoe val jij op? Belangrijk dus om niet zonder goede voorbereiding te starten met het produceren en delen van bedrijfsvideo’s. Het delen is de laatste stap. Pas als jij volledig tevreden bent. Je gaat natuurlijk voor de allerbeste kwaliteit. Maar wat misschien nog wel belangrijker is, is dat je kiest voor de juiste vorm video content. Daar help ik je mee. Dit doen we aan de hand van een duidelijk stappenplan. Dus, hoe scoor je beter? Door eerst aan de basis een plan te maken, samen met mij.

Jouw video boodschap

Veel zoekopdrachten op het internet zijn gerelateerd aan video en videomarketing. Dat neemt de komende jaren alleen nog maar toe. Video content draagt steeds meer bij aan de totale (SEO) waarde van websites en webshops. Met de juiste omschrijvingen, titels en belangrijkste zoekwoorden zorgt een professionele video voor een betere indexering en dus een hogere positie. Bovendien worden video’s en animaties veel sneller gedeeld op social media. In een mum van tijd en tegen relatief weinig kosten bereik je een heel groot publiek.

Mijn ervaring…

Door mijn passie (het maken dus van dit soort bedrijfsvideo’s, animaties etc.) hou ik trends in de gaten, maar weet ook hoe goed mijn bedrijfsvideo’s scoren. Na een oplevering van een video volg ik de klant, komt deze vaak bij mij terug want de klant weet en meet het succes. Mijn klanten hebben het belang van videomarketing zelf ondervonden. Voor hen geen gemiste kans! Ik help jou graag met een  goede bedrijfsvideo met de juiste karakteristieken van jou en jouw bedrijf. Waar ben jij goed in! Het vertelt jouw unieke verhaal, gecombineerd met mooi scherp beeld en geluid. Dat maakt klanten direct enthousiast. Een bedrijfsvideo vaak is breed inzetbaar, zoals op je website, social media of tijdens een beurs. Het versterkt op een positieve manier jouw bedrijfsimago. Kun je mijn ervaring gebruiken, bel gerust. Doe we een bakkie koffie, luister ik naar je wensen en vertel je mijn ervaringen. Samen scoren!

Hartelijke groet, Douwe van der Mei (06 40278274

https://visualstartup.nl/