Waarom Kun Je Het Beste Een Zakelijke Lening Afsluiten Via Het Internet?

De nummer 1 reden waarom banken nee zeggen tegen leningen aan kleine bedrijven is “krediet”, zowel slecht krediet als gebrek aan zakelijk krediet. Hoewel de algemene kredietprincipes hetzelfde zijn, kijken kredietverstrekkers anders naar zakelijke leningen dan naar persoonlijke leningen. De kredietverstrekker kijkt vooral naar het krediet van het bedrijf. Dat is prima voor een bestaand bedrijf, maar hoe zit het met een startend bedrijf? In dit geval moet de kredietgever het krediet van de ondernemer opnemen.

Een lening voor een bedrijf aanvragen kan lastig zijn

Omdat bedrijfsleningen het meest risicovol zijn, zijn kredietverstrekkers veel strenger met hun criteria. Wees niet verbaasd als uw persoonlijke kredietgeschiedenis onder de loep wordt genomen, evenals het krediet van het bedrijf.

  • Wat bankiers zoeken in hun goedkeuringsproces voor zakelijke leningen kan worden samengevat in de volgende criteria, die de “4 C’s of Credit” worden genoemd.

Karakter van de kredietnemer voor een zakelijke lening

Karakter verwijst naar de financiële geschiedenis van de lener; dat wil zeggen, wat voor “financiële burger” is deze persoon of onderneming? Karakter wordt meestal bepaald door te kijken naar de krediethistorie, vooral omdat deze in de kredietscore (FICO-score) wordt vermeld. Factoren die van invloed zijn op uw kredietscore zijn onder andere: Hoe minder problemen, hoe hoger de kredietscore. Een hoge persoonlijke kredietscore (meer dan 700) kan de belangrijkste factor zijn bij het verkrijgen van een zakelijke lening. Enkele factoren die van invloed zijn op uw kredietscore zijn:

  • Te late betalingen
  • Delinquente rekeningen
  • Beschikbaar krediet
  • Totale schuld

Zakelijk en persoonlijk krediet zijn twee verschillende dingen. De meeste nieuwe bedrijven hebben geen zakelijk krediet, dus ze moeten het persoonlijke krediet van hun eigenaars gebruiken. In situaties als zakelijke leningen en leasecontracten kan het zijn dat de eigenaar een persoonlijke garantie moet geven.

Mogelijkheid om een zakelijke lening terug te betalen

Capaciteit verwijst naar het vermogen van het bedrijf om inkomsten te genereren om de lening terug te betalen. Aangezien een nieuw bedrijf geen “track record” van winst heeft, is het voor een bank het meest risicovol om te overwegen. Als u een bedrijf koopt, is de capaciteit gemakkelijker te bepalen, en een bedrijf dat een positieve cashflow kan laten zien (waarbij de inkomsten hoger zijn dan de uitgaven) voor een langere periode heeft een goede kans om een bedrijfslening te krijgen.

https://spaarbuidel.nl