Artikel Depot
Image default
Vakantie

Camping in Italië

Italianen staan bekend als een expressief volk. Heb je jezelf weleens afgevraagd waarom ze over alles zo enthousiast lijken te zijn? Dan ben je zeker nooit in Italië geweest. Want als je er wel bent geweest snap je het: er is gewoon enorm veel om enthousiast te zijn.

Cultuur

Italië is zo’n beetje de bakermat van de Europese beschaving. Niet alleen door de invloed van het Oude Rome, maar ook door de andere (latere) stadstaten, zoals Florence en Venetië. Kunst en cultuur zijn in Italië met het echte leven verweven.

Heerlijk eten

De Italiaanse keuken is vermaard. Zo vermaard, dat het is vereeuwigd in een Disney tekenfilm (Lady en de Vagebond). Maar de keuken in Italië is zó veel meer dan spaghetti bolognese. Er is geen betere plek om de echte authentieke keuken van Italië te leren kennen dan…in Italië.

Geweldig klimaat

Italië is omringd door de zee en heeft een bijzonder aangenaam mediterraan klimaat. Dat betekent aangename temperaturen en heel veel zon. Daar wordt toch iedereen blij van?

Luxe campings in Italië

Als Italië jouw vakantiebestemming is, wil je optimaal genieten. Voor de cultuur en het heerlijke eten zijn er de steden en de ristoranti. Om het klimaat maximaal te beleven is een camping de perfecte plek om te slapen. Je wordt wakker van de zon die boven de horizon uitklimt en geniet van zwoele zomeravonden terwijl je lekker voor je tent zit.

Geen zin in het gedoe dat komt kijken bij het opbouwen en afbreken van een tent? Op veel campings in Italië kun je kiezen voor glamping. Glamping, of glamorous camping, biedt de voordelen van kamperen gecombineerd met het gemak van een B&B: je hebt een luxe safaritent tot je beschikking. Hier staan goede bedden, een keukentje en nog meer moderne gemakken om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken.

Natuurlijk staat je tent niet zomaar ergens op een achteraf veldje, maar juist op een top-camping in Italië. Op Glampings.nl hebben we een mooi overzicht gemaakt van de beste glamping-mogelijkheden in het land. Hier vindt je enkel de beste accommodaties, op de beste campings. Kijk direct op www.glampings.nl en plan je volgende vakantie helemaal zonder zorgen.

https://glampings.nl/