Artikel Depot
Image default
Zakelijke dienstverlening

Welk duurzaam materiaal kan je op je dak plaatsen?

Het dak vormt een zeer belangrijk onderdeel van je woning. Je dak beschermt je huis namelijk tegen de diverse weersinvloeden en het beïnvloedt de isolatie van je woning ook enorm. Het is dan ook belangrijk dat je dak steeds in een uitstekende staat verkeert. De dakbedekking is hier een doorslaggevende factor voor. Door je dak uit een stevig en hoogwaardig materiaal te vervaardigen, verleng je de levensduur van het dak aanzienlijk en bespaar je enorm op de onderhoudskosten.

Het belang van duurzame dakbedekking

Het is zeer interessant om voor duurzame dakbedekking te kiezen. Duurzame materialen gaan namelijk langer mee en zijn minder belastend voor het milieu. EPDM is al jarenlang de meest duurzame optie als het om dakbedekking gaat. EPDM is namelijk een rubbersoort die ontzettend lang meegaat. Het materiaal heeft een levensduur van meer dan 40 jaar. Bovendien is EPDM recycleerbaar. Zodra het materiaal aan vervanging toe is, wordt het tot een ander product omgevormd. EPDM is één van de weinige materialen met deze milieuvriendelijke eigenschappen, waardoor deze rubbersoort tot een erg duurzame en populaire dakbedekking is uitgegroeid.

Het duurzame groendak

Een andere duurzame dakbedekking is het zogenaamde groendak. Een groendak bestaat uit kruiden, mossen, struiken en gewassen die op het dak geplaatst worden. Een groendak is een zeer verstandige investering. Dit soort dak gaat ontzettend lang mee, soms wel meer dan zestig jaar, en is erg milieuvriendelijk. Bovendien geeft het je dak een natuurlijke uitstraling en geef je zo een uniek karakter aan je woning. Een groendak moet altijd gecombineerd worden met een stevige onderlaag. Voor deze onderste laag kan je best EPDM inzetten. De materialen van een groendak zijn redelijk zwaar en het is dan ook belangrijk dat het dak het gewicht voor lange tijd kan dragen.

Schakel een dakdekker in

Duurzame dakbedekking is een iets duurdere investering. Je haalt er echter heel wat voordelen uit en de investering betaalt zichzelf terug. Als je je dakbedekking voor een duurzame variant gaat inwisselen, dan moet je er wel voor zorgen dat je voor duurzame dakbedekking van de beste kwaliteit kiest. Je schakelt hier best een specialist voor in. Zo kan je voor dakbedekking in Purmerend, dakbedekking in Wormerveer en dakbedekking in Zaandam bij FEDORgroep terecht. Dit is een bekende dakexpert en met hun vakkundig advies kies je zeker een gepaste dakbedekking in Purmerend, dakbedekking in Wormerveer of dakbedekking in Zaandam uit.

https://www.fedorgroep.nl/