Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Een nieuwe badkamer uitzoeken

Je ben thuis aan het verbouwen en nu is het de beurt van de badkamer. Een nieuwe badkamer is altijd fijn, maar je moet er wel rekening mee houden dat deze badkamer de komende paar jaar mee moet gaan. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk voor een badkamer. Zowel de keuze in sanitair, meubilair en stijlen is reuze. Bedenk je goed wat je wil, want de badkamer vervangen is een flinke investering. Hoe ga je te werk als je een nieuwe badkamer mag uitzoeken? In dit blog een aantal tips.

 

Wensen

Als eerste is het goed om te kijken wat je wensen zijn. Dit is goed omdat er zoveel mogelijk is. Bedenk of je bijvoorbeeld een dubbele wastafel wil of dat je een bad wil. Ga een moodboard maken en kijk eens goed rond op internet en in winkels. Bedenk ondertussen ook welke dingen je mist in je huidige badkamer en welke je juist wel hebt maar niet meer hoeft. Misschien wil je wel een wc op de badkamer en heb je die nu niet. Door te kijken naar je wensen kan je in de winkel ook sneller geholpen worden, omdat je al een beetje weet welke richting je op wil.

 

Inspiratie

Ga dus rondkijken in winkels en ga op die manier inspiratie opdoen. Kijk ook op Pinterest of Instagram, hier staat ook veel inspiratie op. Je kan ook bladen kopen die vol staan met badkamers. Heb je een familielid waarvan je weet dat hij of zij een mooie badkamer heeft? Maak hier dan eens foto’s van en bekijk wat je er zelf mee kan.

 

Visueel maken

Heb je genoeg inspiratie? Dan kun je je badkamer visueel maken. Je hoeft geen goede tekenkunsten te hebben om dit zelf te doen. Je kan de afmetingen van je badkamer op schaal tekenen en vervolgens alles wat je wil op de plek gaan tekenen. Dit kun je gewoon aangeven met vierkantjes of rondjes op schaal getekend. Zo kun je een beetje zien hoe vol je badkamer wordt. Ga vervolgens naar een winkel en laat je helpen de badkamer goed uit te tekenen. Nieuwe badkamer akkoord? Sloop dan je oude badkamer en doe deze bij het grofvuil in Voorburg of ergens anders in Nederland. Voor het grofvuil in Voorburg of ergens anders in Nederland kun je ook een container laten komen.

https://afvalcontainerskorevaar.nl/grofvuil-voorburg/