Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Keuze uit schroefcompressoren en zuigercompressoren

Wanneer u voor langere tijd constante persluchtdruk nodig hebt, dan kunt u kiezen tussen schroefcompressoren of zuigercompressoren. Het belangrijkste verschil tussen deze compressoren is de manier waarop de lucht in de eenheid wordt gecomprimeerd. Bij schroefcompressoren worden twee schroefvormige elementen gebruikt, terwijl bij zuigercompressoren zuigers worden gebruikt die worden aangedreven door een krukas. Voor deskundig advies over de aanschaf van een geschikte compressor voor uw onderneming, neemt u contact op met een betrouwbare leverancier. Deze kan u voorzien van adviezen en inzicht in het juiste soort compressor dat nodig is voor werkzaamheden op uw bouwplaats. De aankoop van een compressor is voor het leven, daarom wilt u enkel profiteren van topkwaliteit en apparaten met een lange levensduur.

Schroefcompressoren op maat

Een goede service voorziet u van de juiste schroefcompressoren voor uw werkplaats of industriële onderneming. Door het juiste advies in te winnen, kunt u rekenen op schroefcompressoren die hun waarde dubbel en dwars uitbetalen. Kies voor energiezuinige schroefcompressoren en draag bij aan verduurzaming van uw werkzaamheden. Een schroefcompressor is voorzien van een behuizing, die een tweetal rotoren van een schroefprofiel omhullen. Dit element kan worden aangevuld met andere elementen om de gewenste einddruk verder te realiseren. Een tussenkoeler zorgt er doorgaans voor dat de inlaattemperatuur van het gas dat naar het tweede element loopt, te verlagen. Voor de aandrijving van een schroefcompressor kunt u kiezen uit een elektromotor, stoomturbine of dieselmotor. Wanneer een schroefcompressor olie- of water-geïnjecteerd is, dan dient dit voor zowel de smering, afdichting als koeling. Schroefcompressoren kunnen op de gewenste luchtdruk worden afgestemd en daardoor op maat worden geleverd.

Een zuiger compressor voor perslucht

De werking van een zuiger compressor is om lucht van buitenaf om te zetten tot samengeperste lucht. De zuiger van de compressor pompt lucht uit de omgeving in het drukvat, waardoor perslucht ontstaat met een bepaalde druk. Deze is af te stemmen op de werkzaamheden, waarvoor het wordt ingezet. Een heen- en weergaande zuiger zuigt in een cilinder in de inlaatslag gas aan via een inlaatventiel. In de compressieslag wordt het gas vervolgens samengeperst en beschikbaar gesteld via een ander ventiel. Een zuiger compressor kan uitstekend worden ingezet voor het verrichten van werkzaamheden waarbij slechts een geringe mate aan perslucht nodig is. Zo kunt u hiermee uw autoband en zelfs fietsbanden mee oppompen, maar ook een pneumatische niet- of spijkermachine maakt gebruik van een zuigercompressor. Dit type compressor leent zich bovendien goed voor koelkasten.

Deskundig advies bij aanschaf compressor

Kies voor specialistische kennis op gebied van perslucht voor de aanschaf van geschikte schroefcompressoren of een zuiger compressor. Met de vele innovaties die beschikbaar zijn op gebied van energie-efficiëntie profiteert u direct van uitstekende kwaliteit van schroefcompressoren. Maak uw onderneming duurzaam en energiezuinig door de juiste compressoren aan te schaffen voor uw werkplaats. Schroefcompressoren of een zuiger compressor uit Duitsland bieden goede kwaliteit, zijn duurzaam en energiezuinig en daardoor uitermate geschikt voor industriële of meer ambachtelijke bedrijven.