Artikel Depot
Image default
Relatie

Verschillende diensten van een mediator

Het hele proces van een scheiding is niet gemakkelijk. Het kan daarom fijn zijn als beide partijen een luisterend oor hebben en weten waar ze aan toe zijn. Hier kan een mediator je goed bij helpen. Bijvoorbeeld: Buitengewoon Mediation

Luisterend oor

Bij een scheiding denk je meteen vaak aan al het papierwerk en zaken die geregeld moeten worden. In al die chaos kun je jezelf soms wel eens voorbij gaan. Toch moet je nooit vergeten dat de gevoelens en gedachtes van jullie allebei er nog steeds toe doen. Het is fijn om iemand in de buurt te helpen waar je al je zorgen aan kwijt kunt. Vaak realiseer je het later pas en misschien is het dan wel te laat. Trek dus vroeg aan de bel en mocht je hier behoefte aan hebben, zijn er genoeg mediatoren waar je vrijblijvend een afspraak kan maken. 

Kinderen

Een luisterend oor is voor de ouders belangrijk, maar ook de kinderen staan natuurlijk centraal. Een mediator kan op toestemming van de ouders ook in gesprek gaan met het kind. Zo wordt er een andere kijk op gegeven en kom je er wellicht op een ander manier achter wat de behoeftes van het kind zijn. Kinderen voelen zich in zo een gebeurtenis vaak vergeten of niet gehoord en dat is iets wat je als ouders zijnde zeker niet wilt. Een mediator kan dus goed helpen in zulke situaties en dat meteen terugkoppelen. 

Plannen

Op zakelijk gebied moet er ook veel gebeuren en het is makkelijk om het overzicht kwijt te raken. Een verder functie van een mediator is, het helpen bij het maken van ouderschapsplannen en/of alimentatieberekeningen. Financieel gezien moet er eerlijk gekeken worden en beide ouders hebben rechten. De mediator zorgt dat dit zo soepel mogelijk verloopt en probeert beide partijen tevreden te houden in het proces. Het is fijn als er iemand tussen zit die onpartijdig is. 

Aanspreekpunt

Een mediator is je jouw vaste aanspreekpunt en staat dus altijd voor je klaar mocht je vraag hebben. Dit is een erg groot voordeel. Je weet dus dat er iemand is waar je op kunt rekenen en vooral dat dit steeds dezelfde persoon is. Zo bouw je als het ware een band op en hoef jij je niet zorgen te maken, dat je jouw verhaal keer op keer weer moet vertellen aan een ander persoon. Uiteindelijk moet je natuurlijk zelf de stappen zetten, maar op deze manier wordt dat een stukje makkelijker. 

Voor niet iedereen is een mediator iemand die nodig is tijdens een scheiding, maar het is daarom goed om te weten wat je allemaal kunt verwachten. het belangrijkste is, dat je goede en duidelijke afspraken kunt maken en het netjes kan afsluiten.