Artikel Depot
Image default
Relatie

Trouwen op een boot: Ideaal of niet?

Als je gaat trouwen wil je natuurlijk dat de dag perfect verloopt. Alles is tot in de puntjes uitgedacht, met natuurlijk ook de mooiste locatie. Een kerk? Te oubollig. Stadhuis? Te formeel. Boot huren en de festiviteiten houden met een prachtig uitzicht van het water? Klinkt natuurlijk prachtig! Mooi uitzicht, romantisch, gezellig, alles voor jou geregeld als je bij de juiste bootverhuur huurt. Is er dan nog ook een haakje aan?

 

De voordelen van trouwen op een boot

Trouwen op een boot is nou eenmaal één van de populairdere manieren van een trouwerij organiseren. Niet zo gek ook. Als je water in de buurt hebt is het al een ideale locatie die dichtbij kan zijn. Het kan daarbij ook voor een prachtig uitzicht zorgen. Langs een rivier varen, of romantisch uitkijken over Hollandse plassen terwijl de zon onder gaat. De juiste boot biedt daarbij ook nog eens genoeg ruimte voor jouw gasten. Het zorgt natuurlijk voor leuke foto’s als je op de achtergrond een zonsondergang met een rode gloed over het water hebt. Kortom, hartstikke romantisch.

 

Het haakje

Het klinkt allemaal zo ideaal. Er zou toch iets van een haakje aan moeten zitten? Je zit natuurlijk wel op het water. Daarbij bestaat het risico dat de wind even verkeerd staat en er water op je spat. Heel vervelend om dan natte plekken op je witte jurk of pak te krijgen. Dit risico is natuurlijk wel vrij klein. Een ander nadeel is het prijskaartje. Een boot huren is niet altijd even goedkoop, zeker niet als hier de volledige service bijgeleverd wordt. Maarja, voor jouw ideale trouwdag heb je toch wel een prijsje over?

 

Alles tegen elkaar afgewogen is het helemaal niet zo gek dat trouwen op een boot zo populair is. De voordelen wegen de nadelen erg af. Enerzijds heb je namelijk een prachtige locatie, kun je mooie foto’s maken van een prachtige trouwdag en kun je vaak wel meer dan 100 gasten comfortabel kwijt terwijl iedereen kan genieten van een prachtig veranderend uitzicht. De nadelen zijn vooral kleine kansen. Een kleine kans dat er een paar druppels op je vallen bijvoorbeeld. Het andere nadeel is dat de prijs nog wel eens wilt oplopen. Maar met zo’n prachtige trouwdag, met een romantische rondvaart terwijl je volop geniet van het mooie uitzicht, is dat zeker wel de prijs waard.