Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Interim management als antwoord op personeelstekort

Er heerst een schaarste op de arbeidsmarkt, zoveel is duidelijk. Tal van bedrijven zijn op zoek naar hoog opgeleide en ervaren topkandidaten en iedereen lijkt uit dezelfde pool aan kandidaten te vissen. Zeker voor erg gespecialiseerde functies is het zoeken naar de witte raaf, wat maakt dat kandidaten het voor het kiezen hebben en dat bedrijven het steeds moeilijker hebben om die ene topper aan boord te halen. Interim management wordt door de meest uiteenlopende bedrijven in de meest diverse sectoren gezocht en dat niet enkel, zoals voorheen, op momenten van acute nood.

Waarom interim management een goed idee is

Door te kiezen voor interim management bent je er als bedrijf zeker van dat je de kandidaat met de beste expertise in zijn of haar vakgebied binnen kunt halen. Omdat algemene functies steeds meer plaats moeten ruimen voor doorgedreven kennis en ervaring binnen een specifiek gebied, wordt het inzetten van interim management steeds populairder; een mooie waardering voor de toppers binnen hun vakgebied. Of het nu gaat om het departement finance bijvoorbeeld of een ander departement met een nood aan een echte professional, door middel van interim management kan echt werk gemaakt worden van de juiste man of vrouw op de juiste plaats. Een win-win voor zowel de kandidaat die zijn expertise ten dienste kan stellen als voor het bedrijf dat hier dankbaar gebruik kan van maken.

Laat het zoeken naar geschikte interim managers over aan professionals

Het zoeken van geschikte kandidaten binnen het interim management is geen eenvoudige opgave en vraagt een aanpak die verder gaat dan wat van de HR afdeling binnen het bedrijf kan verwacht worden. 

De werkwijze 

Het op zoek gaan naar de best mogelijke interim manager is een kolfje naar de hand van een ervaren headhunter. Op basis van de specifieke vereisten en vaardigheden die nodig zijn voor de functie, komen enkel en alleen de hoogst scorende kandidaten in aanmerking. Dit zijn in de meeste gevallen niet de kandidaten die zelf op een vacature reageren, maar net diegenen die al aan het werk zijn en die moeten overtuigd worden van de meerwaarde die het bedrijf hen te bieden heeft. Een werk voor een professionele headhunter die niet alleen de nodige kennis en ervaring heeft in zijn job, maar ook over een uitgebreid netwerk aan topkandidaten beschikt. 

De voordelen

Interim management inschakelen door middel van executive search geeft jouw bedrijf toegang tot de best mogelijke kandidaten met de meest waardevolle kennis, ervaring en expertise. Je persoonlijke consultant spitst de volledige aandacht toe op het vinden van jouw kandidaat en stopt daar pas mee als aan alle voorwaarden en vereisten voldaan is. Omdat al een grondige selectie vooraf gaat aan jouw kennismaking met de kandidaten, biedt dit jou het grote voordeel van tijdswinst. Gesprekken werden al gevoerd, assessments werden al succesvol bevonden en de kandidaat weet wat verwacht wordt. Uit een beperkt aantal kandidaten kun jij vervolgens je keuze maken en starten met het onboarden van de nieuwe wind binnen je bedrijf. Het spreekt uiteraard wel voor zich dat jij als bedrijfsleider nog steeds het laatste woord heb om een interim manager wel of niet aan boord te halen.