Artikel Depot
Image default
Energie

4 redenen om te kiezen voor een LED bouwlamp

Bouwlampen zijn er in meerdere soorten en maten te krijgen. Het is dan ook altijd goed om even te kijken voor welke bouwlamp de keuze gemaakt gaat worden. Je ziet momenteel steeds vaker LED bouwlampen op de werkplaats terug. Hier zijn meerdere goede redenen voor op te noemen. We zetten een viertal van deze redenen even voor je op een rijtje.

Een LED bouwlamp verbruikt weinig energie

De eerste reden die we opnoemen is ook meteen de meest voor de hand liggende: een LED bouwlamp verbruikt simpelweg minder energie dan een traditionele bouwlamp. Deze besparing kan zeer flink oplopen. Stel dat je bij een bouwplaats een hallogeenlamp van 1000 Watt gebruikt, dan heb je voor dezelfde lichtopbrengst slechts een LED lamp van 72 Watt nodig. Je begrijp: dat gaat flink op de kosten besparen!

LED lampen gaan langer mee

We gaan nog even door over het besparen op de kosten. Met de keuze voor een LED bouwlamp, maak je ook de keuze voor een lamp die zeer duurzaam is. Over het algemeen gaat een LED lamp wel 4 keer langer mee dan een CFL lamp en zelfs tot wel 25 keer langer dan een hallogeenlamp! Dit is bij de standaard lampen die je thuis gebruikt zo, maar ook bij de sterkere lampen zoals deze op een bouwplaats worden gebruikt. Als je die hallogeenlamp dan ook allang hebt vervangen, is de LED lamp eigenlijk net pas begonnen.

Een prima lichtkwaliteit

Zo’n LED bouwlamp op accu levert een lichtopbrengst op die vele malen helderder is dan die van een standaard lamp. Je krijgt hier een mooi, helder licht mee, dat ook nog eens heel rustig is. Waar een ander soort lamp nog wel eens wil flikkeren, daar hoef je hier bij een LED lamp niet bang voor te zijn. Dat werkt toch meteen een stuk prettiger!

Er is geen opwarmtijd nodig

Wanneer je een traditionele lamp aandoet, dan kan het nog wel even duren voordat deze zijn volledige felheid heeft bereikt. Vervelend als je meteen aan de slag wil en hier ook meteen goed licht bij nodig hebt. Een LED lamp straalt je direct tegemoet. Dit soort lamp heeft niet te maken met opwarmtijd, waardoor jij ook niet te maken hebt bij vertraging bij je werk.

https://www.ledloket.nl/led-bouwlampen/