Artikel Depot
Image default
Energie

Welke boiler moet ik kopen?

Welke boiler moet ik kopen?

Met een elektrische boiler kun je heel eenvoudig en voordelig je sanitaire water verwarmen. Belangrijk is wel, dat je met een paar dingen rekening houdt als je van plan bent een boiler aan te schaffen. Een elektrische boiler is echt iets van nu en er is keuze zat, maak het jezelf daarom  makkelijk en vul gewoon even de on-line boiler calculator op de website van elektrischeboiler.eu in, dan weet je zeker dat je de juiste boiler kiest.

Hieronder de link; 

https://elektrischeboiler.eu/Welke-boiler-bestellen

 

Een boiler of een elektrische boiler is niet meer dan een voorraadvat waar water in wordt verwarmd met een verwarmingselement. Een boiler kan natuurlijk niet eindeloos warm water blijven geven. Als het water in het vat opgebruikt is, wordt het opnieuw aangevuld met koud water, vervolgens moet dit weer opgewarmd worden. Hoe kleiner het boilervat, hoe sneller dit opnieuw warm is, maar een klein vat raakt uiteraard ook weer snel ‘leeg’. Kies daarom altijd voor overcapaciteit, en houd daarbij rekening met de ruimte die je beschikbaar hebt.

Hoe groter de boiler is, hoe meer ruimte deze in beslag neemt, logisch. Controleer dus altijd hoeveel ruimte je over hebt voor de boiler en wat de handigste plek is om deze te plaatsen. Zorg er ook voor dat je nog bij de boiler kunt voor het onderhoud.

 

Een elektrische boiler kan ook geplaatst worden op plekken waar geen rookgasafvoer is. 

 

Elk model heeft zijn eigen specifieke eigenschappen:

• De conventionele ronde boiler, met aansluitingen aan de onderkant en is verticaal te plaatsen

• Horizontale boilers met aansluitingen aan de onderkant

• Horizontale boilers met de aansluitingen aan zowel de linker als aan de rechterzijde (patent)

Design boilers, plat vormgegeven met een geringe diepte van maar 27 cm die je verticaal of horizontaal kunt plaatsen

• Groot formaat boilers van 200 liter of meer 

 

 

Heb je een schuin dak, kies dan voor een horizontale boiler. Een platte design boiler kan je in het zicht hangen of plaats deze in een kastje. Bij grote gezinnen of grote huizen met meerdere badkamers en eventuele stortdouches is een groot formaat boiler waar je voor zou moeten gaan.  

 

Ook belangrijk:

• Hoeveel water verbruikt je douchekop(pen)?

• Hoe veel mensen maken er gebruik van de douche?

• Wordt er op 1 moment van de dag gebruik gemaakt van de douche of wordt wordt er achter elkaar door meerdere personen gedouched?

• Hoe lang duurt een gemiddelde douchebeurt?

  

-Advies op maat voor iedereen-

Op de website van elektrischeboiler.eu staat bij ieder product alle specificaties die je moet weten plus Nederlandstalige handleidingen. Deze kun je eenvoudig downloaden. Maar, aangezien geen situatie gelijk is, zijn ze bij elektrischeboiler.eu ook 24/7 bereikbaar per mail en tijdens werkdagen kun je altijd telefonisch even om advies vragen. Of ga gewoon even bij ze langs en laat je informeren en inspireren!

https://elektrischeboiler.eu/