Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Automatiseer het saaie werk met Power Automate

Iedereen kent ze wel; die repetitieve taken die je vaak veel tijd kosten op je werk, maar weinig waarde opleveren voor de klant. Denk aan financiële processen, en allerlei andere administratieve handelingen. Daar is nu een oplossing voor! Met RPA (Robotic Process Automation) software bouw je met intuïtieve software een robot om het saaie werk van je over te nemen.

Robotic Process Automation

Robotic Process Automation (oftewel RPA) is een techniek waarbij je een robot traint om muiskliks en toetsenbord aanslagen in computersystemen te imiteren door een robot. Zo’n robot kan zelfs simpele, op regels gebaseerde beslissingen nemen! Verder kan een robot Excel bestanden, PDF bestanden en e-mails lezen en schrijven, web-applicaties besturen en desktop applicaties aansturen.

Voorbeeld proces

Neem als voorbeeld een bedrijfsproces waarbij bijvoorbeeld nieuwe creditcards moeten worden besteld bij een bank. De verouderde applicatie bevat 15 schermen, waar medewerkers doorheen moeten om creditcards te bestellen – nadat aanvragen via de website zijn binnengekomen. Het herbouwen van deze applicatie vraagt een gigantische investering. Met RPA bouw je simpelweg een robot die door de pagina’s van het verouderde systeem navigeert om de kaarten te bestellen. Op die manier bespaar je veel handmatig werk, maar kun je ook betere en snellere service leveren aan klanten!

RPA Aanbieders

Er zijn veel RPA aanbieders op de markt. De grootste spelers zijn UiPath, Automation Anywhere en Blue Prism. Microsoft Power Automate is een aanbieder die op dit moment snel in marktaandeel groeit – mede door de gebruiksvriendelijke interface en de lage drempel om te starten.

Microsoft Power Automate

Power Automate (voorheen Microsoft Flow) is een relatief nieuwe speler op de markt. Toch wordt er in de RPA markt veel verwacht van deze nieuwe speler, mede dankzij de gevestigde naam van Microsoft. Power Automate maakt het bouwen van RPA bots simpel, en beschikbaar voor iedereen. Je hoeft geen eerdere programmeerervaring te hebben om met Power Automate aan de slag te gaan!

Aan de slag met Power Automate

Kun je niet wachten om met Microsoft Power Automate aan de slag te gaan? Overweeg dan om een Power Automate cursus te volgen. Dat kan zowel online als via een klassikale training. Wij wensen je alvast veel automatiseer plezier!