Artikel Depot
Image default
Huishoudelijk

Wat kan je allemaal met een kookeiland

Een kookeiland staat los van de keuken. Het eiland kan verschillende functies hebben. Van koken tot spoelen, het kan allemaal. Een kookeiland is ideaal voor het creëren van extra bergruimte, door middel van keukenkasten. Het maakt de keuken extra sfeervol. In deze blog lees je wat je allemaal met een kookeiland kunt.

 

Opties voor een kookeiland

Het keukeneiland kun je zelf indelen zoals jij zou willen. Het is mogelijk om verschillende functies te plaatsen op het eiland. De meeste mensen kiezen voor een keukeneiland de standaard onderdelen. Deze onderdelen zijn onder andere een kookplaat, afzuigkap, spoelbak en vaatwasser. Het is ook mogelijk om het eiland uit te breiden met andere onderdelen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een extra lades, stopcontacten, kokendwaterkraan, wijnkoelkast, stoomoven en airfryer (ingebouwd). Je kunt het eigenlijk zo gek bedenken als je wilt. Wanneer je het genoeg budget te besteden hebt, zal het keukenbedrijf altijd kijken hoe ze jouw nieuwe keuken zo luxueus mogelijk kunnen maken.

 

Voordelen van een keukeneiland

Een kookeiland biedt meer werkruimte en bergruimte. Daarnaast brengt een keukeneiland ook veel sfeer aan de keuken. Het eiland brengt een warme plek met zich mee. Het kan gezien worden als ontmoetingsplek voor het gezin. Daarbij brengt het eiland ook veel sfeer en luxe.

 

Nadelen van een kookeiland

Het kookeiland neemt meer plek in beslag dan een hoekkeuken. Ook is het kookeiland vaak open, waardoor er rommel in de keuken vanuit de kamer is te zien. Tevens zullen er leidingen gelegd moeten worden. Dit kan een hele hoop gedoe en kosten met zich meebrengen.

 

Is een kookeiland handig?

Ja, een kookeiland is ideaal voor het creëren van extra ruimte. Door middel van het eiland kun je in alle ruimte groenten snijden en kan jouw naaste het vlees marineren. Bovendien zorgt het keukeneiland voor extra bergruimte. Bovendien is het keukeneiland in de meeste gevallen groot genoeg om er ook aan te werken. Op deze manier kun jij alvast het avondeten maken en tegelijkertijd de kids helpen met het huiswerk. Ideaal toch?!