Artikel Depot
Image default
Huishoudelijk

5 kleurentips voor jouw nieuwe keuken

Een keuken uitzoeken is altijd lastig. Je hebt bepaalde wensen voor je nieuwe keuken. Echter is een keuken vaker een dure investering en is niet alles mogelijk. Bovendien zal een keuken voor een lange periode in je huis staan. Hierdoor is het belangrijk om een kleur te kiezen, waar je elke dag opnieuw met veel deugd naar kan kijken. Deze blog geeft jou 5 kleurentips voor jouw ideale keuken.

 

Wit

Wit, misschien wel de standaard kleur voor de keuken. Wit komt fris en schoon over. Er zijn veel verschillende opties waarvoor je kan kiezen bij de kleur wit. Zo kun je onder andere kiezen voor hoogglans. Hoogglans zorgt voor een chique en moderne uitstraling. Echter wordt wit ook snel vies. Het is goed om te weten, dat je bij een witte keuken goed moet oppassen tijdens het koken.

 

Rood

Misschien de kleur waar je niet zo snel aan zou denken, maar wel een mooie kleur voor de keuken. Bovendien zorgt een rode kleur voor stimulatie van de eetlust./ Echter kan rood wel snel in een te grote hoeveelheid aanwezig zijn. Om dit te voorkomen, kun je kiezen voor een matte rode kleur.

 

Geel

Geel geeft een frisse en zonnige sfeer aan de keuken. De gele kleur komt overeen met de zon. Vaker wordt de gele kleur in verschillende elementen in de keuken gebruikt. Je kunt ervoor kiezen om de gele kleuren te verdelen van zachte en harde geel kleuren.

 

Zandkleur

Een zandkleurige keuken is ook een optie. Met deze kleur kan je spelen van licht naar donker. Dit zorgt ervoor dat er een schaduwwerking ontstaat. Wanneer je inspeelt met accessoires, kan de keuken echt tot leven komen.

 

Blauw

De blauwe heeft net zoals de rode kleur iets speciaals. De blauwe kleur zorgt voor een vermindering van de eetlust. Misschien wel de ideale kleur voor de droogtrainers of de mensen die willen beginnen met een dieet. De blauwe kleur is wel lastig om te combineren, maar als het op een juiste manier wordt toegepast kan het een prachtig beeld geven.

 

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog een goed kleurenidee gekregen hebt voor jouw nieuwe keuken!