Artikel Depot
Image default
Sport

De sportschool IJsselstein als tweede huis ervaren

De sportschool IJsselstein als tweede huis ervaren

De trend van nu is duidelijk, maar één ding. Het is de introductie van de sportschool, zoals de sportschool IJsselstein. Deze instanties staan voor één ding klaar, en dat is het fit en gezond houden voor zijn gebruikers. Hierdoor moet je ook bedenken dat de sportschool een boost in populariteit heeft gekregen door de afgelopen en niet perse door maatschappelijke ontwikkeling in de fysiek wereld. Nu denk je, fysieke wereld, welke andere wereld moet ik dan in mijn hoofd hebben? Het begon namelijk allemaal erg snel met de introductie van social media. Dit is een grote ontwikkeling geweest op het gebied van de beïnvloeding van de jeugd, maar ook de maatschappij in het algemeen. Het is bizar hoeveel mensen zich nu sneller vergelijken met zichzelf tegenover een grote gespierde jongen op het internet die zichzelf voor de spiegel filmt.

Goed of slecht fenomeen?

Nu kunnen we als maatschappij debatteren of dit nou een slechte of goede fenomeen en verandering in de maatschappij is geweest. Dit heeft niet betrekking tot de sportschool, maar meer naar de verandering van de invloed van social media. Doordat social media zichzelf heeft ingeweven in het hart van de jeugd van tegenwoordig heeft dit veel invloed gehad op het perspectief wat mensen hebben van zichzelf en anderen. Je kunt beargumenteren dat het een goed iets is dat de jeugd nu meer hoge eisen stelt en dat mensen gemotiveerd raken om te gaan sporten. Dat is allemaal goed, maar er zitten helaas ook keerzijden aan dit verhaal.

Negatieve punten

De jeugd begint zichzelf te vergelijken met de anderen populatie op het internet, waardoor mensen zichzelf minder kunnen gaan zien. Dit heeft natuurlijk te maken met manier van kijken en het perspectief van iemand, maar dit kan een serieus probleem worden. Kinderen die zichzelf gaan minachten en juist de motivatie om zichzelf te ontwikkelen is een groot probleem voor de maatschappij en kan schadelijk zijn voor de talloze gewetens en mentale gezondheden voor kinderen die in deze generatie participeren en voor de toekomstige na ons.