Artikel Depot
Image default
Internet marketing

Stress verlichting met een face cupping set

Stress verlichting met een face cupping set

Sporen van cupping-massage verschijnen steeds vaker op straat, waarbij atleten en zelfs sterren regelmatig worden waargenomen met de typische rode cupping-tekens van bijvoorbeeld een. Niet zonder reden, want van oorsprong. Chinese massage heeft veel voordelen. Cupping maakt gebruik van afzuiging om de huid en het onderliggende weefsel te behandelen. Een glazen beker wordt over de huid geplaatst en er wordt handmatig of met een pomp gezogen om het onderliggende weefsel op te tillen. Daarna blijft de glazen beker ongeveer 15 minuten staan. De resultaten zijn indrukwekkend  massage vermindert pijn en zwelling, maakt vastzittend littekenweefsel los, voorkomt verstoppingen en spierverharding. Daarnaast heeft de behandeling ook ontstekingsremmende effecten. Deze massage is echt een alleskunner. 

Chinese vorm van massage

Cupping massage maakt deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde, maar de behandeling komt ook voor in de Perzische geneeskunde. Daarom wordt het in veel Chinese massagesalons aangeboden. Er zijn twee soorten cupping, de zogenaamde “dry cupping” en “fire cupping”. Dry cupping creëert een gebied met lage druk om je cup op te laten rusten. Hierdoor blijft de cup aan je huid plakken. Fire cupping houdt in dat je wattenbolletjes in een kopje aansteekt om alle zuurstof te verwijderen en een vacuüm te creëren. Dan doet de afzuiging zijn werk. Uw arts zal de cup op zijn plaats laten of hem rond uw lichaam verplaatsen om gebieden te identificeren die speciale aandacht nodig hebben.

Fijn, maar niet perse mooier

Maak je geen zorgen als je na het cuppen in de spiegel kijkt. Beide soorten cupping-massage kunnen dagen of zelfs weken kneuzingen en roodheid veroorzaken. Deze vlekken worden veroorzaakt door de hoge druk die de cup uitoefent op de bloedvaten. De plekken zien er niet schoon uit, maar de massage doet geen pijn. Sterker nog, ik zou zelfs zeggen dat het erg leuk is. Zuigkracht verhoogt de bloedstroom en dringt diepere weefsels binnen om knopen en spanning in de spieren van het lichaam te verminderen. Deze behandeling kan niet alleen de symptomen behandelen, maar ook het lichaam volledig  ontspannen.