Artikel Depot
Image default
Huishoudelijk

Verschillende vloeren voor in huis

Elk huis is anders, zo ook de vloer. Er zijn veel verschillende vloeren die in huis kunnen worden gelegd. In deze blog lees je welke verschillende vloeren er zijn en wat die vloer inhoudt.

 

Laminaat

Laminaat is een van de populairste vloeren in Nederland. De laminaatvloer is een kunststof vloer. Laminaat bestaat uit vier verschillende lagen. De vier verschillende lagen zijn: balanslaag, kernlaag, decoratieve laag en bovenlaag.

 

Parket

Een parketvloer is een vloer die gelegd is in planken. Er zijn in het algemeen twee verschillende parketvloeren. De twee verschillende parketvloeren zijn massief en samengesteld. De massieve parketvloer bestaat uit natuurlijke materialen. De samengesteld parketvloer bestaat uit twee lagen. De onderste laag is vaker een mulitplex en de bovenste laag is een natuurlijk materiaal.

 

Tegels

Steeds vaker wordt er voor gekozen om de vloer te betegelen. De vloer wordt dan betegeld met stenen of keramische tegels. De betegeling is vaker een populaire keuze voor de badkamer en de keuken.

 

PVC

PVC is een kuststofvloer die bestaat uit verschillende lagen. Een PVC vloer is over het algemeen wat sterker. Net als bij laminaat wordt PVC in stroken gelegd. Het is daarom vaker lastig om een PVC vloer te onderscheiden van een laminaatvloer.

 

Tapijt

Het is ook mogelijk om een tapijtvloer neer te leggen. De laatste jaren lijkt de tapijtvloer wel weer langzaam terug te keren van weggeweest. Een tapijtvloer wordt voornamelijk gekozen voor op de slaapkamer, gang en voor op de trap.

 

Ondervloer

Voor het leggen van een vloer is er een belangrijk proces die niet vergeten kan worden. Dat is namelijk het egaliseren van de vloer. Egaliseren is het vlak maken van de ondervloer. Hierdoor zal de vloer die gelegd wordt recht liggen. Het is belangrijk om een vloer te egaliseren. Wanneer een vloer ongelijk is, kan dit de vloerbedekking beschadigen.

 

Ik hoop dat je na het lezen van deze blog een beter inzicht hebt in verschillende soorten vloeren. Als je nog niet weet voor welke vloer je gaat kiezen, dan is het nog altijd mogelijk om in verschillende winkels informatie in te winnen met betrekking tot de vloeren.