Artikel Depot
Image default
Dieren

De voordelen van een BioThane hondenlijn

Hondeneigenaren die een sportieve hond hebben die van lange wandelingen houdt, let goed op. Deze blog is speciaal voor jullie geschreven. Ervaren jij en je hond tijdens de wandeling vaak last van een hondenlijn die te kort is, niet goed meer oprolt en daardoor onhandig is. Vervang deze riem dan snel met een BioThane lijn van 5 meter. Ja, je leest het goed een hondenlijn van 5 meter! Ideaal toch. We vertellen je graag de voordelen van BioThane lijnen. 

Wat is BioThane?

BioThane of Biothaan wordt ook wel de vervanger van leer genoemd. Dit materiaal is vegan en bestaat uit een laagje nylon met daaromheen een beschermende laag van polyurethaan of polyvinylchloride. Deze kunstmatige stoffen worden veel gebruikt als zeil of elektriciteitsbuisjes. BioThane is niet alleen heel stevig, maar dus ook een materiaal dat veelzijdig gebruikt kan worden. Benieuwd naar de voordelen lees maar snel verder. 

Alle voordelen op een rijtje:

  1. Stevig materiaal

We hebben het al eventjes benoemd. BioThane is een zeer stevig materiaal dat komt door omdat het uit verschillende lagen bestaat. Bij een leren riem zie je nog wel eens dat het leer na een tijdje scheurt of er niet meer goed uitziet. Bij BioThane is dit niet het geval. Ook droogt het materiaal niet uit waardoor het er jarenlang nog goed uitziet. Let wel op! De BioThane lijn kan wel kapot gaan als de hond er aan bijt. Natuurlijk is dit bij elke hondenriem wel het geval. 

  1. Lichtgewicht

Een ander groot voordeel van deze hondenlijn is dat het van een lichtgewicht materiaal is. Hierdoor heeft je hond geen last van een zware halsband of hondenlijn aan zijn nek. De hond kan zich hierdoor veel vrijer bewegen wat ook weer voordelen met zich mee brengt tijdens een lange wandeling. Daarnaast, is het voor de hondeneigenaar ook fijner om geen zware hondenlijn mee te slepen tijdens de wandeling. 

  1. Neemt geen vocht op

Hoe geweldig is het om een hondenriem of lijn te hebben die goed tegen water kan en geen vocht opneemt? Dat is de hondenlijn van BioThane. Doordat het product geen vocht opneemt wordt het materiaal niet zwaarder tijdens het zwemmen wat ook ideaal is voor een hond die van zwemmen houdt. Ook tijdens een wandeling in de regen blijft de kwaliteit nog even goed. 

  1. Lange riem 3 tot 10 meter mogelijk

Lekker snuffelen en wandelen in het bos zonder dat de riem de hond tegenhoudt. Dat kan met een BioThane lijn. Doordat de lijnen extra lang gemaakt kunnen worden zit er vrijwel geen limiet op dat de hond lekker kan snuffelen. Een hondenlijn met een koord beperkt de hond vaak tijdens een lange wandeling. De BioThane lijnen zijn dus zeer geschikt als speurlijn.  

https://www.by-bowie.nl/product/5442128/biothane-lijn-5-meter