Artikel Depot
Image default
Sport

Alles wat je moet weten over EMS training

Wil jij meer weten over EMS, het trainen met impulsen? In dit artikel vertellen we in het kort wat trainen met EMS inhoudt, hoe effectief deze manier van trainen is en voor welke doeleinden je EMS allemaal kunt inzetten.

Veilig en effectief trainingsprogramma

EMS, in zijn volledigheid elektrische spierstimulatie of elektromyostimulatie genoemd, is een zeer effectief trainingsprogramma. Het trainingsprogramma is niet alleen zeer effectief maar ook nog eens zeer veilig. Zeker wanneer u kiest voor medisch goedgekeurde apparatuur en toebehoren, zoals het EMS trainingsapparaat van StimaWELL. Tijdens het trainingsprogramma worden spieren gestimuleerd door middel van zachte elektrische signalen. Dit gebeurt middels elektroden welke zijn verwerkt in een speciaal ontworpen EMS trainingspak. Dit speciale trainingspak, en daarmee dus ook de elektroden, staat in verbinding met een extern EMS trainingsapparaat. De twaalf elektrodeparen in het pak ontvangen elektrische signalen vanuit het apparaat. De sterkte van de signalen kunt u zelf aanpassen wanneer u een trainingsprogramma start, maar ook tijdens de training kan op ieder moment de frequentie aangepast worden.

EMS wordt al meer dan 50 jaar toegepast binnen de fysiotherapie om gericht spiergroepen van patiënten die zwak zijn geworden weer op te bouwen, bijvoorbeeld na een blessure, ongeval of operatie. Na jarenlang onderzoek werd duidelijk dat wanneer je één specifieke spiergroep kan versterken met EMS, het ook mogelijk is om EMS in te zetten als conventionele spieropbouwende training voor het gehele lichaam. Op dit moment wordt EMS nog steeds ingezet door fysiotherapeuten en specialisten om bepaalde spieren weer gericht op te bouwen. Daarnaast wordt EMS nu veelvuldig gebruikt door mensen die gericht fit willen worden, af willen vallen, sterkere spieren willen kweken, hun stofwisseling willen verbeteren, cellulitis willen verminderen en de spieren optimaal willen laten ontspannen.

Nu ook mogelijk om thuis te trainen

Het trainen met EMS kan in steeds meer sportscholen maar kan door het speciaal ontwikkelde EMS trainingsapparaat van StimaWELL nu ook thuis uitgevoerd worden. Wanneer u thuis wilt gaan trainen met EMS kunt u het trainingsapparaat en alle benodigdheden huren via StimaWELL.

Elke training heeft een duur van 20 minuten. De training mag 2x per week uitgevoerd worden. Dit is zodat uw spieren voldoende tijd hebben om te herstellen van de training en voorkomt dat u gaat sporten met spierpijn. Want sporten met een beetje spierpijn kan zeker geen kwaad, maar het is zeer belangrijk om de spieren wel de benodigde rust te geven.

https://www.stimawell.com/nl-nl