Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Moeite met het bepalen van een specifiek beleid? Raadpleeg een boekhouder!

U wilt waarschijnlijk weten hoe uw bedrijf ervoor staat. In dat geval raden wij u aan een boekhouder in de arm te nemen, zodat u de financiële situatie van uw onderneming kunt beoordelen. Accountants zijn specialisten op het gebied van financieel management. Hij/zij voert controles uit en kent alle complexiteiten van de belastingwetgeving. Dit maakt hem/haar tot een adviseur voor het MKB.

 

Werkzaamheden

De accountant zorgt ervoor dat alle financiële informatie wordt gebundeld en gevalideerd. Daarnaast controleert de accountant ook de jaarrekening van uw onderneming. Heeft u een juist en volledig beeld van uw financiële instelling? Zo ja, dan zal de accountant een controle mededeling (accountantsverklaring) afgeven. Dit is ook het directe verschil tussen accountantskantoren en beheermaatschappijen. Alleen accountantskantoren kunnen zo’n verklaring afgeven.

 

Wat is een accountantsverklaring?

De accountantsverklaring is van belang voor iedereen die bijvoorbeeld aandeelhouder is van uw vennootschap. Het geeft een duidelijk overzicht van hoe uw onderneming het geld heeft besteed. Bent u van plan om een lening of subsidie aan te vragen bij een financiële instelling? Dan kan een accountantsverklaring nodig zijn.

 

Beleid bepalen

Naast al deze taken kan een accountant ook helpen bij het vaststellen van het beleid van de organisatie. De accountant adviseert dan over de financiële en fiscale consequenties van een bepaalde ondernemingsbeslissing. Op deze manier kunt u bepalen of uw investering op dit moment de juiste keuze is.

 

Up-to-date kennis

Een accountant stopt niet met leren na een opleiding. Accountants leren voortdurend bij. Zo zijn accountants verplicht om elk jaar hun kennis te actualiseren. Dit is een manier om de kwaliteit te bewaken en te waarborgen.

 

4-Vision

Als uw boekhoudkantoor streeft 4-Vision voortdurend naar betere resultaten voor uw onderneming. Dat doet het door uw administratieve boekhouding te automatiseren en uw financieel beheer te verfijnen. Echt vertrouwd advies, op maat van u. Benieuwd naar wat zij voor u kunnen betekenen? Neem dan een kijkje op https://www.4-vision.nl/

https://www.4-vision.nl/