Artikel Depot
Image default
Verbouwen

Een steiger huren voor uw (bouw)klus

Wanneer u een klus op hoogte rondom uw huis of op een andere locatie heeft, is het handig om een steiger te huren bij een goede steigerverhuur Den Haag. Een steiger is een tijdelijke constructie, opgebouwd uit steigerplanken en steigerpijpen en die uit een of meerdere werkvloeren bestaat. Het is functioneel voor werkzaamheden in de bouw, waaronder reparaties aan gevels, het plaatsen van bouwwerken of plafonds.

Een steiger is dankzij zijn hoogte en de praktische platformen ideaal voor onder andere schoonmakers, schilders, maar ook doe-het-zelvers. Daarnaast zijn de steigers dankzij bepaalde wetgevingen erg veilig en mogen ze tot 14 meter hoog zijn.

De verschillende voordelen van steigers

Zoals al eerder benoemd is, zijn steigers erg veilig om op grote hoogte op te werken. Dankzij verschillende balken rondom de plateaus is er genoeg ruimte om je aan vast te houden. Daarnaast zijn steigers vaak moeiteloos te verhogen, verlagen, verbreden of versmallen. In het geval van rolsteigers, zijn de steigers dankzij de wielen mobiel en dus makkelijk te verplaatsen. Daarnaast kunnen ze op oneven gronden gebruikt worden, dankzij de in hoogte verstelbare wielen. Ook zijn ze ideaal voor werk binnen- en buitenshuis, en kunnen klusjes zoals schilderen op hoogte met gemak worden uitgevoerd.

Welke soorten steigers zijn er?

Er zijn verschillende soorten steigers. Zo zijn er rolsteigers en vaste steigers. Rolsteigers hebben wieltjes, waardoor de steiger dus te verplaatsen is. Dit type steiger wordt met name gebruikt voor staande en lichte werkzaamheden. Een rolsteiger mag daarbij ook opgebouwd worden door een ervaren bouwvakker.

Een vast steiger is een steiger zonder wieltjes, welke dus vast staat. Het wordt vooral gebruikt bij obstakels op de grond, of wanneer er een toegang vrijgelaten moet worden. Dit type steiger mag alleen opgebouwd worden door steigerbouwers, welke over het Steigerbouwer A of Steigerbouwer B certificaat beschikken. Daarnaast wordt er een steigerkaarthouder aangebracht op ooghoogte, waar een groene kaart in wordt geplaatst wanneer de steiger veilig te betreden is. Hier staan alle specificaties op en wat er wel of niet gedaan mag worden.