Artikel Depot
Image default
Verbouwen

Visgraat vloeren zijn de nieuwe trend

Visgraat vloeren lijken sterk op chevron vloeren, met als belangrijkste onderscheid dat visgraat vloeren rechthoekige platen zijn, terwijl chevron platen onder een hoek worden gesneden. Moderne versies van deze vloer maken de installatie snel en eenvoudig. U kunt elke plank gewoon plaatsen om een ​​zwevende vloer te creëren die geen lijm of lijm nodig heeft en die gemakkelijk kan worden verwijderd als u besluit uw ruimte in de toekomst te renoveren of opnieuw in te richten. Visgraat houten vloeren bij Afium.nl is een soort parket die verwijst naar elke hardhouten vloer die in een patroon is gezet. De belangstelling voor houten vloeren is sterk gebleven, waarbij visgraat populair is in zowel historische als hedendaagse ontwerpen in residentiële en commerciële constructies om een ​​vleugje tijdloze verfijning te bieden. Een visgraatpatroon is een aantrekkelijk maar praktisch alternatief voor traditionele hardhouten of samengestelde houten vloeren. Een visgraatvloer biedt ontwerp veelzijdigheid en maakt onverwachte kleurencombinaties mogelijk in een open concept met discrete kenmerken.

Visgraat materialen

Visgraat vloeren hadden oorspronkelijk de voorkeur voor grote ruimtes. Terwijl moderne installaties erin geslaagd zijn diepte toe te voegen in kleine ruimtes. Voor het maken van een visgraatvloer worden verschillende hardhoutsoorten gebruikt. De kenmerkende houtnerf en kleur van hardhout geven de unieke toets aan het uiteindelijke ontwerp resultaat. Voor het maken van visgraat vloeren kunnen grote of dunne planken worden gebruikt. Brede planken werken goed in moderne omgevingen, terwijl smalle blokken goed werken in stedelijke of industriële en shabby-chique omgevingen. Een dynamische beweging van de visgraat vloer creëert een uitnodigende sfeer in huis ingangen en gangen. De patroon toepassing wordt bepaald door de afmetingen van de foyer. Een visgraat laminaat geeft de indruk van meer ruimte in een smalle gang.

Installatie en onderhoud

De tong-en-groef methode wordt gebruikt om moderne visgraat vloeren te installeren vanwege het vakmanschap en precisiewerk dat nodig is bij het maken van het traditionele patroon. De tand-en-groef planken worden met lijm aan elkaar gelijmd en vervolgens vastgezet met een vloer spijker. Het oppervlak wordt beschermd tegen morsen en slijtage met een natuurlijke olie- of laklaag. Regelmatig schoonmaken met een houten vloer reiniger zorgt ervoor dat de vloer er goed uitziet. De natuurlijke veroudering van echte hardhouten vloeren voegt authenticiteit toe. Een visgraatvloer dient als verbindende draad die de enorme ruimte bij elkaar brengt. Visgraat vloeren zorgen ook voor een soepele overgang tussen kamers. Een traditionele visgraat vloer is een blikvanger die altijd aantrekt. Vermijd het gebruik van het patroon in uw hele huis, omdat het eentonig kan worden.