Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Grondzeil

Een grondzeil is in principe gewoon een afdekzeil waarmee u de grond afdekt voordat u er bijvoorbeeld een tent, opblaaszwembad, springkussen of iets anders opzet wat beschermd moet worden tegen de soms wat harde ondergrond. Een goed grondzeil is dus wat dikker, sterk en slijtvast. Een dik en slijtvast afdekzeil is natuurlijk het alom bekende vrachtwagenzeil, ook wel PVC genoemd. PVC zeil heeft een Polyester gewoven inlage en is van beide zijden voorzien van PVC coating. Dit kan van 300 gr./m2 tot wel 1600 gr./m2 zijn. De meest standaard kwaliteit in PVC grondzeil is rond de 650 gr./m2.

Grondzeil bij opblaaszwembad.

Een grondzeil is erg belangrijk bij een opblaasbaar zwembad zoals bijvoorbeeld die van de Intex. Deze zwembaden kunnen natuurlijk lek raken en dat is natuurlijk wel het laatste wat u wilt. U kunt dus het beste een goed en stevig grondzeil onder het zwembad leggen, zodat het zeil onder uw dure Intex bad de scherpe steentjes etc er van weerhoudt om het plastic van het zwembad te doorboren. Of dit nu de opblaasbare rand is, of het bassin waar het water in zit. Geen van beiden wenst u kapot te hebben.

Grondzeil onder uw tent.

Bij een koepeltentje met vast grondzeil is dit niet anders en geld er precies hetzelfde als hierboven genoemd bij het zwembad. Echter bij een normale kampeertent, dus zonder vast grondzeil heeft u ook een afdekzeil of grondzeil nodig om de bodem af te dekken. In de tent wilt u natuurlijk niet in het gras of nog erger, in het zand of modder slapen. Uw luchtbed moet namelijk ook beschermd worden tegen de soms wat scherpe steentjes op de grond. 

Grondzeil bij regen.

Bij regen is het nog belangrijker om een goed waterdicht grondzeil te hebben. Kent u die stortbuien die in een mum van tijd hele sloten water over de straat/grond laat ontstaan? Dit is iets wat u niet wilt bij kamperen. Als u een goed waterdicht grondzeil in of onder uw tent legt, en de randen van het zeil in de tent opvouwt naar boven (dus tegen de tochtslab aan) dan kan het water er alleen maar onderdoor! Zo zit u er dus met een goed grondzeil lekker droog bij.