Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

De lekkerste lente mocktails

In lekkere drankjes hoeft helemaal niet altijd alcohol te zitten! Zonder zijn ze net zo lekker en soms nog wel lekkerder. In deze blog geven wij je een recept voor de allerlekkerste lente mocktail. Deze kan je heerlijk op een gezellig avondje met je vrienden maken en opdrinken. Hij is alcoholvrij en dus ook nog eens een stuk gezonder dan de alcoholische variant. Wordt deze nieuwe mocktail ook jouw nieuwe favoriet?

 

Je zit altijd goed met granaatappel

Deze mocktail is een heerlijke combinatie van gembersiroop, granaatappelsap en sinaasappelsap. Het eerste recept is voor 4 drankjes. Je hebt nodig:

  • 2 el gembersiroop

  • 200 ml granaatappelsap

  • 2 el granaatappelpitjes

  • 200 ml sinaasappelsap

  • 120 ml tonic

  • 2 el blauwe bessen

  • 1 handje cranberries

  • 5 takjes verse munt

 

Voor dit drankje moet je wel een dag van tevoren beginnen, zo kun je de ijsblokjes goed invriezen. Begin met wat cranberries en granaatappelpitjes in ijsblokvormpjes te leggen. Schenk er water bij en vries ze in. De volgende dag kan je aan de slag met het drankje zelf. Meng het granaatappelsap met de sinaasappelsap in een cocktailshaker. Doe de ijsblokjes in de glazen en schenk in elk glas een halve eetlepel met gembersiroop. In de glazen kan je nu ook het mengsel van de sapjes schenken. Deze vul je aan met de tonic. Voor de leuke opmaak rijg je wat cranberries aan een prikker. Deze zet je in het glas en als allerlaatste touch leg je er nog wat extra munt bovenop. Super makkelijk en heel lekker, geniet van je fruitige mocktail!

 

Mocktails uit gegraveerde glazen

Wil je jouw zelfgemaakte mocktail nog een extra persoonlijk detail geven? Serveer de drankjes dan in gegraveerde glazen. Deze mocktail staat extra leuk in een mooi wijnglas. Een wijnglas graveren kan je laten doen bij Personal Surprise. Hier kun je ze helemaal naar je eigen wensen ontwerpen, ze zijn ook leuk om als cadeau te geven!

 

https://www.personalsurprise.nl/glazen-graveren/