Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Wanneer kun je goed rijden?

Iedereen neemt op een gegeven moment deel aan het verkeer. Of je nou een voetganger bent of een bestuurder, je leert om je heen te kijken en te zorgen dat je op de juiste manier de weg gebruikt. Dat wil zeggen veilig, maar ook zonder een hindernis te zijn voor andere verkeersdeelnemers. Ben jij een hindernis voor anderen dan kun je hun namelijk in gevaar brengen. Een goed voorbeeld hiervan is te zacht rijden. Als je zestig kilometer per uur gaat rijden op de snelweg waar je overdag honderd kilometer per uur mag, dan kun je nog zo goed met de regels bezig zijn maar ben je levensgevaarlijk. Dat roept de vraag op: Wanneer kun je goed rijden? Wat is een goede rijstijl en wat is beter?

CBR rijden

In de meeste situaties is het goed om klassiek te rijden zoals je dat op rijles hebt geleerd. Deze manier van rijden is defensief, je anticipeert en je vangt de fouten van anderen en jezelf op. Je houdt je ter aller tijden aan de verkeersregels, zelfs als er niemand is bij een rood stoplicht of de snelweg leeg is. Ook zorg je hiermee dat je het minste brandstof aan het verbruiken bent. Het idee is dat hier de minste ruimte voor fouten ontstaat, maar heel soms heb je een andere stijl nodig om een fout op te lossen.

Sportief rijden

Sportief rijden doe je maar op één manier, en dat is snel en accuraat. In je hoofd ben je misschien Vin Diesel in een stoere auto, maar je uit je op de weg met een uitstekende beheersing. Sportief rijden kan alleen maar als je het klassieke rijden volledig onder de knie hebt. Je rijdt bijna altijd op een maximum aanvaardbare snelheid en moet nog sneller fouten kunnen oplossen. Dit is niet de meest milieuvriendelijke categorie bestuurders, maar vaak is het wel een betrouwbare rijstijl.

Agressief

Soms wordt sportief rijden wel eens verward met agressief, maar dat is niet hetzelfde. Agressief rijden zorgt voor gevaar op de weg door ongeduldig en egoïstisch gedrag. Iets te hard rijden, met heel weinig ruimte nog snel invoegen, met een te agressieve rijstijl doe je niemand een dienst. Ook raak je snel opgefokt door andere weggebruikers en zou je ze dit het liefst allemaal laten weten. Herken je jezelf in deze stijl? Dan is het echt tijd voor verandering.

Motorrijschool Eindhoven

Wil je bij motorrijschool Eindhoven je motorrijbewijs halen? Goede kans dat jij van sportief rijden houdt. De meeste mensen worden aangetrokken tot motoren op dezelfde manier als iemand die graag sportief wilt rijden. Toch leer je bij motorrijschool Eindhoven uiteraard eerst de klassieke manier van rijden om de regels goed aan te leren, en veilig de weg op te kunnen. Motor rijden is namelijk al net iets gevaarlijker dan autorijden. Je bent kwetsbaarder in het verkeer.

https://rijschoolineindhoven.nl/motorrijschool-eindhoven/