Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Een tuin voor alles en iedereen

Een tuin is prachtig om te hebben, maar soms niet erg nuttig behalve voor jezelf. Dit is soms gewoon zonde, want tuinen kunnen een gigantisch veld beslaan terwijl er maar twee mensen op komen. Natuurlijk is het een privé stuk grond, en je hoeft er niet altijd mee iets te doen, maar heb je er al eens over nagedacht om je tuin open te gooien en te verdelen? Om een stuk voor jezelf te houden en misschien een stuk publiekelijk toegankelijk te maken als een soort rustplek voor bijvoorbeeld fietsers en wandelaars. Of, als je heel ambitieus bent, als een prachtig stukje natuur dat perfect onderhouden is.

Waarom?

Waarom zou je dat doen? Nou, vooral omdat lang niet iedereen een stuk tuin heeft en, vergeleken met een gemeentelijke tuin, je zelf zeggenschap blijft houden over hoe het eruit ziet. Als je tijd en geld over hebt kun je daardoor fantastische dingen doen voor je gemeente. Je fantasie is de enige limiet, en je maakt er nog nieuwe vrienden mee ook door de eigenaar en verwelkomer te kunnen zijn. Goed voor jou, goed voor anderen.

Een tuin voor dieren

Heb je het niet zo op mensen, dan kun je de  tuin ook meer openstellen voor dieren. Denk aan planten en bomen die voor specifieke dierensoorten goed zijn zoals een zadenmix met bloemen voor de bijen. Ook kun je speelgoed voor eekhoorns en voedsel voor de vogels ophangen. Zo wordt jouw tuin een gezellige beestenboel waar diertjes maar al te graag langskomen om wat te snacken!

Veranda op maat

Om optimaal te genieten van je tuin kun je een veranda op maat aanbouwen. Met een veranda op maat kun je genieten van je tuin terwijl je toch een beschermde plek hebt. Zo kun je makkelijk en beschut een barbecue houden vanaf eigen terras, of een bubbelbad aanschaffen bijvoorbeeld. Wil je een stap verder gaan dan is een hele serre ook een optie, of je maakt zo’n plek natuurlijk onderdeel van de tuin zelf! Dan kun je in het midden van je tuin een speciale plek uitgraven en in plaats van gras een vuurkorf met banken eromheen plaatsen.

https://handelsondernemingkirkels.nl/veranda-op-maat/