Artikel Depot
Image default
Bedrijven

EHBO cursus volgen bij u in de buurt?

Woonachtig In Limburg en op zoek naar een plek voor een EHBO-cursus te doen? Door heel Limburg zijn er veel plaatsen waar u in staat bent om een bhv-cursus te nemen. Om een EHBO cursus in Maastricht te nemen is bijvoorbeeld daarom ook relatief makkelijk.  EHBO staat voor eerste hulp bij ongevallen, hier wordt mee bedoeld om eerste hulp te verlenen op  de momenten waar dit nodig is. Met behulp van een EHBO-cursus zou u zelfs in staat kunnen zijn om een leven van een medemens te kunnen redden.

Het is altijd aangeraden om voor werknemers een EHBO-cursus te volgen, u weet namelijk maar nooit wanneer een calamiteit zich kan voldoen, Daarom is het ook van uiterste belang, om goed en bekwaam personeel hier juist op te laten handelen. Hoewel het misschien duur kan lijken, blijft het wel een goeie investering om uw personeel een EHBO-cursus te laten volgen. Vaak zijn er een aantal bedrijven bij u in de buurt die een EHBO-cursus aanbieden. Een EHBO-cursus in Maastricht is bijvoorbeeld daarom niet zo lastig om te kunnen vinden.

Wat leert u zoal bij een EHBO-cursus?

Bij een bhv cursus leer je daarom ook de volgende aspecten van veiligheid:

  • Spoedeisende en niet-spoedeisende eerste hulp
  • Reanimatie & AED
  • Gebruik verbandmiddelen
  • Slagaderlijke bloedingen
  • Hoe te handelen bij brandwonden, botbreuken en elektriciteitsongevallen
  • Stabiele zijligging
  • Communicatie, ontruiming en brandbestrijding
  • Ontruimingsaspecten
  • Verbranding en blussen (theorie en praktijk)
  • BHV-aspecten bij de opdrachtgever

De kosten van een EHBO-cursus kunnen variëren, al is het wel vaak mogelijk dit in één dag te kunnen behalen. EHBO-cursussen worden ook gebaseerd op de technieken vanuit Rode Kruis, zodat uw certificaat daadwerkelijk ook legitiem is. Al zijn de meeste bedrijven die een EHBO-cursus aanbieden vaak al erkend bij het Rode Kruis.

https://eurotransportcollege.com/ehbo-cursus-maastricht/