Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Voedingsschema fitness vrouw

Vrouwen die echt graag een doel met fitness willen bereiken weten dat dit niet alleen gaat met sporten. Wanneer je wil aankomen of juist afvallen zul je met een voedingsschema moeten werken. Wanneer je online zoekt naar “voedingsschema fitness’’ zul je er veel tegenkomen, echter zijn deze niet allemaal gemaakt via een erkend persoon. Om deze reden hebben wij voor jullie vrouwen de belangrijkste punten per categorie benoemd.

Aankomen

Er zijn tegenwoordig zo veel vrouwen die af willen vallen dat we de vrouwen vergeten die juist graag een paar kilo aan zouden willen komen. Het is mogelijk om aan te komen op een gezonde en verantwoorde manier. Dit kun je het beste doen op een zo rustig mogelijke manier, sneller is vaker ongezond voor je. Wat ook belangrijk is om te weten, is dat spiermassa meer weegt dan vetmassa. Dit geeft een goede reden om in spiermassa aan te komen als vrouw. Voordat je begint moet je onderzoeken hoeveel je in gewicht wil aankomen, in welk tijdsbestek en wat het aantal calorieën is die je per dag moet innemen om dit doel te bereiken. Andere tips zijn:

–          Eet makkelijke calorieën: Denk hierbij aan (een matige inname van) pizza en chocolademelk. Echter is het beter om met meer olijfolie of boter te koken en weightgainer shakes te drinken.

–          Doe aan krachttraining: Houdt er rekening mee dat spieren opbouwen geen korte termijn oplossing is. Het heeft tijd en wilskracht nodig voordat je resultaat gaat zien.

–          Verspreid je maaltijden: eet in plaats van drie keer per dag zes of zeven keer.

Afvallen

Als je wil afvallen zul je meer calorieën moeten verbranden dat je binnen krijgt. Net als bij aankomen zul je vooraf moeten kijken wat je ideale gewicht is, in welk tijdsbestek je dit wil bereiken en hoeveel calorieën je per dag mag binnen krijgen. Een aantal tips zijn:

–          Eet magere producten

–          Doe veel cardio

–          Doe fitnessoefeningen die gericht zijn op het lichaamsgedeelte die jij graag strakker wenst.

https://voedingschema.nl/voedingsschema-fitness/