Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Bijzondere verrichtingen

Om je rijbewijs te kunnen halen, moet je niet alleen kunnen rijden. Je moet ook bijzondere verrichtingen kunnen uitvoeringen. Veel autoleerlingen hebben hier moeite mee en zien hier erg tegen op. Hierdoor ligt vaak veel druk op de studenten, maar het CBR vindt dit wel een vereiste dat je dit veilig kunt uitvoeren.

 

Hoe slaag je erop?

 

Op de kwaliteit van je bijzondere verrichtingen zal je niet zakken, zolang je ze maar veilig uitvoert. Het CBR heeft de druk proberen te verminderen door de TTT (tussentijdse toets) in te voeren. Tijdens deze TTT zal je twee bijzondere verrichtingen moeten uitvoeren, wanneer je slaagt voor je TTT hoef je geen bijzondere verrichtingen te doen tijdens je eerste rijexamen. Wanneer je zou zakken voor je eerste rijexamen, dan moet je weer twee bijzondere verrichtingen doen tijdens je nieuwe poging. Echter is dit bijna nooit de reden dat je zak, wanneer je zou zakken voor je examen.

 

Wat zijn bijzondere verrichtingen?

 

Bijzondere verrichtingen zijn handelingen die jij tegen gaat komen in het verkeer, wanneer jij je rijbewijs hebt gehaald. Door middel van rijles proberen ze je voor te bereiden op deze bijzondere verrichtingen, zodat je niet nieuw bent met de situatie. Rijles Eindhoven behandelt de volgende bijzondere verrichtingen: recht achteruitrijden, bochtje achteruit, omkeren door middel van 3 keer steken, omkeren door middel van een halve draai, hellingproef, file parkeren vooruit, file parkeren achteruit, vooruit parkeren in een vak en achteruit parkeren in een vak. Zoals je merkt zijn dit zaken die je bijna dagelijks mee kunt maken in het verkeer. Dit is dan ook de reden dat het CBR wilt dat je hierop bent voorbereid. Je hoeft het niet perfect te kunnen, zolang je het maar veilig kunt uitvoeren zonder dat jij hierin andere bestuurders hindert. Rijlessen gaat namelijk om een perfectie combinatie creëren tussen veiligheid en doorstroming. Wanneer je dit kan en natuurlijk om kunt gaan met de auto, dan ben jij klaar om deel te nemen aan het verkeer.

https://autorijschool-kwaliteit.nl/