Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Wat is Ethereum?

Ether is op dit moment de nummer twee in de crypto wereld en onderdeel van het platform Ethereum. Het is de cryptocurrency met de op één na hoogste waarde achter Bitcoin. Hiermee kan gehandeld worden op de Ethereum blockchain. Het grootste doel van de Ethereum blockchain is het vervangen van online bankieren door een gedecentraliseerde valuta. Op de Ethereum blockchain worden allerlei apps ontwikkeld die gemaakt zijn voor het gedecentraliseerd handelen in Ether of andere valuta. Denk hierbij aan Cryptogeld wallets, games waarmee je geld kunt verdienen of markten waarin jij activa kunt verhandelen. Door de ontwikkelingen van deze apps kan de waarde van Ethereum erg stijgen en dalen. Voor investeerders is het daarom van belang om het Ethereum nieuws goed in de gaten te houden.

 

Investeren waard?

 

Het investeren in Ether kan veel risico met zich mee brengen, maar dit kan ook zorgen voor grote beloningen. Momenteel is de waarde van de crypto-eenheid 2.690 euro, echter was dit 3 dagen geleden nog 400 euro minder. Dit is een waardestijging van 15%, wat betekent dat jouw ingelegde geld ook stijgt met 15%. Het risico hierbij is dat de waarde van Ethereum ook weer snel kan dalen. Het is daarom van belang dat je weet wanneer je investeert en wanneer je deze ingelegde investering weer inlost.

 

Oprichter

 

Ethereum is opgericht door Vitalik Buterin. Een Canadees-Russische computer programmeur. Zijn netto waarde ligt momenteel rond de 1,5 miljard dollar. Op jonge leeftijd werd het talent voor programmeren al ontdekt. Hij werd namelijk ingedeeld in een klas met hoogbegaafde leerlingen vanaf zijn zesde levensjaar. In zijn verdere levensjaren bleef hij uitblinken in programmering en economie. In 2013 begon hij uiteindelijk met het creëren van Ethereum. Ethereum is uiteindelijk uitgebracht op 30 juli 2015. Nadat Buterin gewoond heeft in zowel Rusland en Canada, woont hij momenteel in Zwitserland in de stad Zug.

https://cryptobenelux.com/ethereum-nieuws/