Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Waar slaapt jouw kat?

Als je niet zeker weet waar je jouw kat moet laten overnachten, is het goed dat je hier bent terechtgekomen. Op de vraag die dit blog beslaat, is namelijk niet één antwoord te geven. De plek waar je kat slaapt is echter wel van essentieel belang voor de toestand waarin jouw kat zich verkeert. Om zeker te weten dat je jouw kat een juiste slaapplek biedt, kun je het beste snel verder lezen in dit blog!

Buiten?

Als jouw kat buiten slaapt, is de kans groot dat je jouw kat niet zo heel veel ziet. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat een kat sneller geneigd is zijn of haar instincten te volgen als deze buiten slaapt. Vind je jouw kat de laatste tijd dus wat wilder dan anders? Dan wordt het misschien eens tijd om de deur ’s nachts op slot te doen en jouw kat lekker binnen te laten slapen!

Monteer een kattenluikje

Als jouw kat ’s avonds graag buiten is, is het nogal lastig om de hele avond te gaan wachten tot je kat thuis is om hem of haar dan vervolgens binnen te laten slapen. Kies er daarom bijvoorbeeld voor om een kattenluikje te laten monteren in je deur. Jouw kat heeft zo meer dan genoeg mogelijkheden om zowel binnen als buiten te slapen en dus zal het gedrag van jouw kat zich hieraan aanpassen.

Een eigen, vertrouwde plek

Als je nog een stapje verder wilt gaan in de slaapplek van jouw kat, bestaat de mogelijkheid om een zogeheten kattenhuis te kopen. Door een kattenhuis te kopen, heeft jouw kat voortaan een veilige plek waar hij of zij kan overnachten. Ook overdag zal een kattenhuis een vertrouwde omgeving voor je kat bieden.

De kans is door zo’n kattenhuis groot dat je kat het grootste deel van de nacht – en waarschijnlijk ook van de dag – binnen blijft. Als je eens een kijkje neemt bij Krabpaal.nl vind je talloze kattenhuizen die het gedrag van jouw kat in positieve zin zullen beïnvloeden!

 

https://www.krabpaal.nl/