Artikel Depot
Image default
Zakelijk

Wekelijkse tips en tricks voor uw iPad

We zijn al gek op onze iPads sinds de allereerste generatie in 2010, en sindsdien zijn ze geëvolueerd tot ongelooflijk flexibele, handige apparaten.

Dat is geweldig, maar het kan ook betekenen dat het enorme scala aan dingen dat uw iPad kan doen, betekent dat u misschien niet alle tips, trucs en tweaks kent die uw iPad nog beter kunnen maken.

Van het organiseren van je apps tot het laten zingen van Siri, hier zijn enkele van onze favoriete iPad-tips en -trucs.

Gebruik een tablet standaard voor uw iPad

Een tabletstandaard is een geweldige manier om uw iPad veilig en beschermd te houden. Er zijn veel verschillende soorten tabletstandaards verkrijgbaar, zodat u de perfecte kunt vinden voor uw behoeften. Sommige tabletstandaards zijn ontworpen voor gebruik thuis of op kantoor, terwijl andere gemaakt zijn voor op reis. 

Een tabletstandaard is een geweldige manier om uw iPad veilig en beschermd te houden. Er zijn veel verschillende soorten tabletstandaards verkrijgbaar, zodat u de perfecte kunt vinden voor uw behoeften. 

Organiseer uw apps

Zijn uw apps verspreid over meerdere startschermen? Organiseer ze in mappen voor gelijkgestemde apps en je kunt sneller vinden wat je zoekt. U kunt zelfs mappen naar de Dock slepen voor snelle toegang tot favorieten, dus we hebben bijvoorbeeld werk- en nieuwsmappen in de onze voor onze meest gebruikte apps.

Om een ​​map te maken, drukt u lang op een app-pictogram, tikt u op Beginscherm bewerken en sleept u het over een andere app. Laat los en je ziet je map.

Kijk wat er draait

Veeg omhoog vanuit het Dock en u ziet uw recente apps met grote miniaturen om ze gemakkelijker te kunnen identificeren. U kunt vanaf hier een app sluiten door deze naar boven te vegen, of naar een app schakelen door erop te tikken.

Krijg volledige controle

Veeg naar beneden vanaf de rechterbovenhoek van het startscherm om het Control Center weer te geven, dat snelkoppelingen heeft voor alledaagse taken zoals het aanpassen van de helderheid en het volume, het in- en uitschakelen van Bluetooth, het vergrendelen van de schermoriëntatie enzovoort.

Als u smart home-apparaten heeft, kunt u deze ook vanaf hier bedienen. Controlecentrum is aanpasbaar: ga naar Instellingen > Controlecentrum en u kunt bedieningselementen toevoegen of verwijderen.

Booby-trap uw gegevens

Slaat uw iPad gegevens op die u niet in verkeerde handen wilt laten vallen, zoals uw topgeheime plannen voor wereldheerschappij? Geen probleem. Ga naar Instellingen > Touch ID & Passcode en scroll omlaag naar Gegevens wissen.

Hiermee kunt u uw iPad automatisch wissen als er tien mislukte toegangscodepogingen zijn. U kunt ook specificeren welke functies, indien aanwezig, toegankelijk zijn wanneer uw iPad is vergrendeld.

Gebruik het geheime trackpad

Als u het schermtoetsenbord met twee vingers aanraakt in een app zoals Mail, wordt het een trackpad: als uw vingers bewegen, beweegt ook de cursor. Dat is een echte zegen voor het bewerken van documenten.

Zeg nee tegen meldingen

Het lijkt erop dat elke app wil dat je meldingen inschakelt, en sommige maken misbruik van je vertrouwen door je te overstelpen met ongewenste advertenties. Zet ze op stil door naar Instellingen > Meldingen te gaan, waar je app-meldingen kunt aanpassen en specifieke apps kunt dempen.

Meer tips en tricks voor uw iPad?

Voor meer tips en tricks over uw iPad en andere Apple apparaten gaat u naar appletips.nl.