Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Hoofdkussen met de juiste kussensloop

Comfortabel en essentieel – de kussensloop om je hoofdkussen

Het kussen maakt voor ons allemaal deel uit van het dagelijks leven – en dat geldt ook voor de kussensloop. Zo was het niet altijd. De oude Egyptenaren legden hun hoofd op harde frames van hout of ivoor. En eeuwen later, in de Europese Middeleeuwen, moesten veel dwarsliggers het doen met eenvoudig stro. Dat klinkt allemaal nogal ongemakkelijk. Des te beter dat we tegenwoordig een comfortabele hoofdkussen en dekbed hebben om in te slapen. En om ervoor te zorgen dat deze lang meegaan en beschermd zijn tegen zweet, is een stoffen bekleding gewoon onmisbaar. Als je op zoek bent naar nieuwe kussenslopen, koop ze dan gewoon online! Bij Tchibo vind je een ruime keuze in verschillende kleuren en maten.

 

De smalle kussensloop – een simpele klassieker

Het belangrijkste van een kussensloop zijn zeker de afmetingen. Idealiter past het zich precies aan het kussen aan, maar zonder het uit te rekken. Houdt u van traditioneel en eenvoudig, dan kunt u kiezen voor een smal kussensloop met een buitenlengte van 40 x 60 of 40 x 80 cm. Er zijn zelfs langere modellen tot 40 x 120 cm. Deze extra lange uitvoeringen zijn met name geschikt voor zijslapers, omdat je erop kunt draaien zoals je wilt.

 

Comfort van klein tot groot – de vierkante kussensloop

Als je niet genoeg kussens in je bed kunt hebben en je wilt heel graag knuffelen, dan zijn vierkante kussens perfect en kun je ze combineren zoals je wilt. Een typische standaard maat kussensloop is 80 x 80 cm. Maar ook de iets kleinere kussenslopen met 60 x 60 cm zijn wijdverbreid. De mini kussensloop met 45 x 45 cm is relatief ongebruikelijk in bed en zal eerder op bankkussens te vinden zijn. Toch geldt hier hetzelfde: It’s all in the mix. Combineer verschillende hoofdkussens formaten om je eigen knusse landschap te creëren!

 

Optimaliseer je slaapervaring

Een hoofdkussen met de juiste kussensloop biedt een slaapervaring die onvergetelijk kan zijn. In Tegenstelling, slaap je zeer oncomfortabel op een slecht hoofdkussen en kussensloop. Dit kan mensen tijdens inslapen, maar ook diep in de nacht erg irriteren. Sommige onder ons worden hier daadwerkelijk wakker van of komen slecht in slaap, waar andere juist onderbewust niet geheel optimaal slapen.



https://www.weidswonenenslapen.nl