Artikel Depot
Image default
Huishoudelijk

De bank stofferen is helemaal van nu!

Jullie bank zit heerlijk en is de favoriete zitplek in huis, maar door het intensieve gebruik en misschien ook wel door de aanwezigheid van kinderen en/of huisdieren heeft de stof van de bank zijn beste tijd wel gehad. In plaats van het lievelingsobject in het huis, is de bank nu een doorn in het oog. Een nieuwe bank kopen is een optie, maar zit deze dan wel zo lekker en biedt deze dezelfde ruimte? Altijd lastig. Al eens gedacht aan het herstofferen van de bank? Dezelfde comfortabele bank maar dan in een nieuw jasje. Een bank stofferen klinkt als iets van vroeger maar is een hele duurzame oplossing voor je favoriete zitplek. Via bijvoorbeeld stoffeerdersunie kun je de bank opnieuw laten stofferen. Je kiest een nieuwe stof die past bij je smaak en wellicht inrichting en laat je bank stofferen met deze stof. Het is ook nog eens voordeliger dan een nieuwe bank kopen!

Eerst herstellen

Ook al de bank niet meer helemaal lekker zit kan deze naar de stoffeerder gebracht worden. De bank stofferengebeurt nadat de zitgedeeltes zijn hersteld en eventuele andere mankementen zijn opgelost. Kies de stof die past bij de huidige inrichting en je hebt een geheel nieuw uitziende bank met hetzelfde (of zelfs beter) zitcomfort. Een bank stofferen is voordeliger dan een nieuwe kopen, maar het is ook beter voor het milieu. Niet nog een bank op de vuilnisbelt maar een stukje stof. Dat scheelt een hoop! Een bank stofferen heeft een ouderwets imago maar denk aan de mogelijkheden die je hebt. Kies je favoriete stof (of stoffen) en maak een heel nieuw ontwerp van je bank. Helemaal jouw smaak en die kan je in de winkel zeker niet kopen. Een bank stofferen is een ambacht, bij bijvoorbeeld stoffeerdersunie werken echte vakmensen die deze ambacht perfect onder de knie hebben. Vanzelfsprekend wordt en garantie gegeven op het werk en ook kan je niet alleen je bank stofferen, maar ook stoelen, kussens laten maken voor bijvoorbeeld je tuinset, caravan en boot. De stoel van oma laten bekleden zodat ook deze past in je interieur, bijpassende kussens laten maken en zo zijn er nog tal van opties. De wereld van stofferen kent bijna grenzeloze mogelijkheden!

Kies de juiste stof

Goed om te weten is dat het werk met professionele precisie wordt uitgevoerd en je advies krijgt over wat verstandig is. Heb je bijvoorbeeld huisdieren, dan zal niet elke stof geschikt zijn voor een lange levensduur. Hetzelfde geldt voor kleine kinderen, niet alle stoffen zijn geschikt voor dit intensieve gebruik. De vakmensen zullen hierin adviseren bij het bank stofferen en ervoor zorgen dat het resultaat boven verwachting is. Er zit garantie op het werk en de kosten zijn op voorhand duidelijk. Zo weet je waar je aan toe bent. Een vieze stoel of vuile kussens, weggooien of opnieuw laten stofferen? Beide kan maar reinigen kan ook nog een optie zijn, ook voor reinigen van gestoffeerde items kan men terecht bij een stoffeerder. Evenals voor het impregneren van gestoffeerde items, voor een langere levensduur en bescherming tegen toekomstig vuil en vlekken.