Artikel Depot
Image default
Electronica en Computers

Review van de iPhone 12

Ben je toe aan een nieuwe telefoon? De iPhone 12 is beslist een telefoon die je eens nader zou moeten bestuderen. In de vele jaren van nieuwe releases van de iPhones is de iPhone 12 wel een heel mooi toestel. In het eerst sinds de komst van de iPhone 4 heeft Apple het design weer aangepast. Jaren zagen de iPhones er hetzelfde uit. De iPhone 4 was wel één van de mooiste uitvoeringen die zij op de markt brachten. De iPhone 12 is zeker de moeite waard om aan te schaffen aldus deze website.

Nieuw uiterlijk

De doorvoering van de verschillende designs was de afgelopen jaren minimaal. De iPhone 12 is werkelijk om te zoenen qua uitstraling. Er zijn geen afgeronde kanten meer. Dit is een toestel met rechthoekige randen. Dit geeft een geheel nieuwe uitstraling. De telefoon heeft een veel luxer en stoerder uiterlijk en wat ook nog fijn is, dat het toestel beter te hanteren is omdat hij niet langer gemakkelijk uit je handen glijdt.

De prijs van dit toestel is wel wat hoger dan de exemplaren die hem voor gingen. Dit toestel is ongeveer 100 euro duurder. Er zitten dan ook wat duurdere onderdelen in het toestel. Er is wel een dingetje: je krijgt bij de iPhone 12 geen adapter meer en ook de oortjes ontbreken in de doos.

Wat is er veranderd in de telefoon?

Alle versies van deze telefoon hebben een Oled-scherm zoals aangegeven bij andere reviews. De omvang en de verhoudingen van het beeldscherm zijn hetzelfde als bij de iPhone 11. De processor in deze telefoon is een stuk sneller geworden, daardoor kan de telefoon ook het scherm supersnel aansturen. Wat ook nog een leuk pluspunt is, dat deze telefoon 5G ondersteunt. De ontwikkeling van dit supersnelle internet is nog in volle gang dus voor nu merk je er nog niet heel veel van, maar dit zal de aankomende jaren zeker veranderen.

Prachtige foto’s onder elke omstandigheid

Foto’s maken doet de iPhone 12 werkelijk prachtig. Zelfs wanneer je een foto wilt maken in een slecht verlichte omgeving. De camera software heeft een upgrade gehad en de nieuwe lenzen doen hun werk erg goed. Het zijn zeer krachtige lenzen in een heel compact formaat en dat is best wel indrukwekkend van Apple. De lenzen steken een klein stukje voorbij het omhulsel van de iPhone dus daar moet je wel rekening mee houden als je het toestel neerlegt. Met een hoesje erom heen heb je hier natuurlijk totaal geen last van.

Wat zit er in de doos?

De iPhone 12 heeft een kleinere verpakking. Dit komt omdat er minder accessoires worden meegeleverd met het toestel. Er zit alleen een iPhone 12 in en een usb-c naar lightning kabel. Je krijgt dus geen oordopjes en ook geen adapter erbij geleverd. Je kan deze iPhone opladen met het laadblokje van je oude iPhone maar beter is het om een nieuwe aan te schaffen. Door de nieuwe technologie laadt deze iPhone razendsnel op met de juiste adapter. Wil je op een andere manier opladen dan kan je dit ook doen via een laptop of een ander apparaat wat een usb-c-poort heeft.