Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Jezelf ontwikkelen binnen je vakgebied

Wanneer je eenmaal bent gestopt met naar school gaan en je werkt al een tijdje voor een bedrijf binnen het vakgebied waarvoor je bijvoorbeeld hebt gestudeerd, dan kan het zijn dat er alsnog heel veel te leren valt. Daarom is het ook altijd belangrijk om je in jouw vak te blijven specialiseren en ook om dus nieuwe dingen te blijven leren. Zo onderscheid jij je op de arbeidsmarkt. Het kan soms lastig zijn om hier volledig zelfstandig mee aan de slag te gaan, daarom hebben wij wat tips voor je op een rij gezet. Lees hieronder snel verder.

 

Tip 1: Weet wat je wil leren

Wanneer je nieuwe vaardigheden wil leren of je bijvoorbeeld meer wil specialiseren in je vakgebied is het belangrijk om echt goed te weten wat je nou precies wilt gaan leren. Er zijn namelijk heel veel verschillende soorten opleidingen en cursussen waar je mee aan de slag kan gaan, hierdoor kan het zo zijn dat je even door de bomen het bos niet meer ziet. Wat wil je leren en waarom? Wat heb je hiervoor nodig en hoeveel tijd gaat het je kosten? Zoek dit voor jezelf uit en maak het overzichtelijk. Dan kan je opzoek gaan naar een passende opleiding.

 

Tip 2: Zoek begeleiding

Het is niet altijd makkelijk om zelf op zoek te gaan naar een passende cursus of opleiding. Hiervoor kan je dus ook een professional inschakelen om je hierbij te helpen. Deze specialisten helpen jou bij je persoonlijke ontwikkeling op loopbaan gebied. Ze bieden bijvoorbeeld losse trainingen en hebben ook loopbaancoaches beschikbaar. Je zou eens kunnen kijken ok www.carrierepoort.nl voor een specialist die jou kan helpen bij je ontwikkeling. Zo hoef je niet alles alleen te doen, een helpende hand is namelijk altijd fijn.

 

Tip 3: Zoek een bijpassende functie

Wanneer je nieuwe vaardigheden en kennis hebt opgedaan over jouw vakgebied is dit natuurlijk een investering in jezelf. Je heb zowel tijd als geld geïnvesteerd in je nieuwe eigenschappen en deze wil je graag toepassen op de werkvloer. Soms is een nieuwe functie dan een perfecte match. Ook als je jouw huidige functie behoud kan je een voordeel hebben met de informatie die je hebt verkregen, vaak wanneer je meer kennis hebt wordt je ook beter betaald door het bedrijf. Dit is dan een win-win situatie. Jouw salaris is hoger, en het bedrijf heeft meer kennis tot beschikking.