Artikel Depot
Image default
Auto's en Motoren

Wat is het verschil tussen bok- en zwenkwielen?

Wanneer je op zoek gaat naar nieuwe wieltjes, heb je enorm veel keuze. Er zijn dan ook enorm veel soorten wielen. Al deze wielen kun je grofweg indelen op bokwielen en zwenkwielen. Wat is het verschil tussen deze twee wielen? En waar moet je verder nog op letten als je wielen gaat kopen? In dit artikel leggen we het je uit.

 

Als je wieltjes gaat kopen bij WielenOutlet, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Waar ga je bijvoorbeeld je wieltjes voor gebruiken en wat voor wieltjes heb je nodig? Hieronder vertellen we je er meer over.

Bok- en zwenkwielen

Goed, allereerst maak je dus de keuze tussen bok- en zwenkwielen. Tussen deze twee wielen zit slechts één verschil en de naam zegt het eigenlijk al. Met bokwielen kun je enkel vooruit en achteruit rijden. Met zwenkwielen kun je ook bochten maken. Wanneer je dus een kast op wieltjes wilt, kun je het beste kiezen om zwenkwielen aan de voorkant te zetten en bokwielen aan de achterkant. Zo kun je de kast altijd makkelijk alle kanten op rijden. 

Wieltjes kopen

Nu je weet wat bok- en zwenkwielen zijn, kun je op zoek naar de juiste wieltjes. Ga hiervoor eerst eens na waar je de wieltjes voor wilt gebruiken. Wil je graag de wieltjes onder de plantenbakken in je tuin zetten, heb je wieltjes nodig voor bijvoorbeeld zware apparaten in de horeca, of ben je op zoek naar simpele meubelwieltjes. Ieder wieltje is geschikt voor andere doeleinden en het is dan ook aan te raden om dat even na te gaan. Zo kun je ook bijvoorbeeld inschatten hoeveel gewicht het wieltje mag dragen.

Remmen of geen remmen?

Als laatste is het belangrijk dat je bedenkt of je wel of geen geremde wieltjes wilt hebben. In veel gevallen kunnen geremde wieltjes handig zijn. Zo zijn geremde wieltjes erg handig wanneer ze onder een zware kast staan, de kast kan dan namelijk niet zomaar wegrollen wanneer deze op een ongelijke vloer staat.