Artikel Depot
Image default
Dienstverlening

Uitleg muurschilderingen

Uitleg muurschilderingen

Onder gekladde muren, garagedeuren, rolluiken of winkelpuien, het is vaak een doorn in het oog van veel mensen. Voor buurtbewoners omdat hun buurt er verloederd van gaat uitzien. En voor winkeliers omdat het de zoveelste keer is dat ze hun winkelpui of rolluik moeten laten schoonmaken. Sommige zichzelf uitgeroepen graffiti artiesten vinden het ontzettend leuk om alles wat nog niet onder getagt is onder te taggen. Of, als het om een vriend of rivaal gaat om er nog wat bij te spuiten. Erg vervelend.

Muurschilderingen als oplossing

Ein, zwei, polizei.. Het inschakelen van politie en bewakingscamera’s kan helpen. Toch is er één ding dat nog veel beter werkt. Muurschilderingen! Geef uitleg: muurschilderingen? Begrijpelijk als je deze tekst niet direct begrijpt. Want waarom zouden muurschilderingen kunnen helpen tegen amateuristische graffiti? Dat heeft alles te maken met credibilty, ofwel geloofwaardigheid. Hoe mooier de muurschildering, de meer respect het krijgt. Ook van amateur schilders. Die laten deze muur of rolluik voortaan wel met rust. Misschien oefenen de boefjes elders om op een dag even goed te worden. Wie weet!

In alle soorten en maten

Muurschilderingen komen in vele soorten en maten. Je hebt ze strak, geheel in stijl met het bedrijf. Maar ook heel futuristisch en kleurrijk. Je kunt het zo gek niet bedenken of de muurkunstenaars kunnen het. Graffitinetwerk.nl is bijvoorbeeld zo’n bedrijf die dit soort muurkunst kan leveren op bestelling.

Voor elke muur wat wils

De bedrijven die kiezen voor muurschilderingen komen uit alle mogelijke hoeken. Je kunt het zo gek niet bedenken. Ziekenhuizen, fitnessruimtes, reclamebureaus, noem maar op! Muurschilderingen worden overigens niet altijd alleen maar buiten gemaakt. Je hebt ook bedrijven die kiezen voor een muurschildering binnen. Ook particulieren kiezen steeds meer voor muurschilderingen. Waarom nou altijd dat behangetje in de kinderkamer? Met een muurschildering weet je dat je altijd iets unieks en persoonlijks in huis hebt. Wel jammer als je gaat verhuizen, want je neemt natuurlijk niet zo makkelijk een muur mee.. Maar ja, elk voordeel heeft zijn nadeel zullen we maar zeggen.

Van probleem naar mogelijkheid

Om een lang verhaal kort te maken, is het dus soms het aller slimste om een probleem niet aan te pakken als probleem maar als mogelijkheid. Last van graffitispuiters? Zorg voor de allermooiste muurschilderring en krijg respect. Negen van de tien keer lopen ze je muurtje voorbij. Of ze staan even stil. Maar niet om de boel onder te spuiten maar om als liefhebber van graffiti even de muurschildering te bewonderen. Misschien is het ook wel iets voor de NS die sinds jaar en dag last heeft van treinen die onder gegraffitied worden. Laat een professional de treinen beschilderen. Je hebt gelijk, dan is het geen muurschildering meer maar een trein-schildering. Maar even serieus. Hoe mooi zou dat kunnen zijn: een professioneel geschilderde trein door het Nederlandse landschap..