Artikel Depot
Image default
Beauty en verzorging

Zo was je je sauna badjas na een sauna bezoek

Brengt u regelmatig een bezoek aan de sauna, dan is het zeker geen overbodige luxe om uw badjas op regelmatige basis in de wasmachine te stoppen. Hierdoor weet u zeker dat uw badjas keer naar fris aanvoelt en fris ruikt. Maar waar moet u nu precies allemaal op letten? In dit artikel leest u diverse handige tips die u thuis direct toe kunt passen.

Altijd binnenste buiten in de wasmachine wassen

Als u ervoor kiest om uw badjas die u draagt tijdens een bezoek aan de sauna te gaan wassen, is het belangrijk dat u de badjas binnenste buiten in de wasmachine wast. Om de kwaliteit van de badjas optimaal te houden, is het aan te raden om een vloeibaar wasmiddel te gebruiken het het gebruik van een bleekmiddel te allen tijde te vermijden.

Zorg ervoor dat u uw badjas wast op 40 graden

De kleur van de badjas bepaalt voor een erg groot deel het type wasmiddel dat u moet gebruiken in de wasmachine. Zorg ervoor dat u wasmiddel voor de witte was gebruikt als het gaat om een badjas in het wit. Een badjas in een licht kleur kan het beste een wasmiddel voor gekleurde was gebruiken en voor een badjas in een donkere kleur gebruikt u een wasmiddel dat geschikt is voor de zwarte was of voor de donkere was. Zorg ervoor dat u uw badjas wast op 40 graden. Echter is wassen op 30 graden net even wat beter voor het milieu.

Na een wasbeurt de badjas direct uit de wasmachine halen

Na een wasbeurt is het belangrijk om de badjas direct uit de wasmachine halen. Maakt u in de sauna gebruik van een katoenen badjas, dan is het volkomen normaal dat het model de optimale droogeigenschappen behaalt na vijf wasbeurten. Door slijtage aan de badjas te voorkomen, is heet verstandig om een badjas te laten drogen aan een lijn.

Een lage droogtemperatuur indien u gebruik gaat maken van een droogtrommel

Zorg ervoor dat u kiest voor een lage droogtemperatuur indien u gebruik gaat maken van een droogtrommel. Om er zeker van te zijn dat de badjas wel helemaal droog is, kunt u gerust een programma selecteren waar de badjas voor een langere tijd aan het drogen is.

https://xziir.nl/

Gerelateerde artikelen

COSRX vs Dear Klairs

Perfecte wenkbrauwen met microblading

Kapper in Laren NH is de beste