Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Tips voor het starten van een webshop!

Ben je aan het overwegen om een webshop te beginnen? Lees je dan vooraf goed in. Als je alleen maar een webshop wilt beginnen, om geld te verdienen, dan moet je nog maar eens goed overwegen of je dit echt wilt gaan doen.

Kun je dan met een webshop geen geld verdienen? Zeker kun je wel met een webshop geld verdienen. Het is alleen niet zo dat er automatisch geld binnenstroomt. Je kunt dus het beste een webshop in iets beginnen waar je passie voor voelt. Anders krijg je enorm lange dagen.

Ga voor jouw niche

Kies jouw niche. De grote jongens die hebben bijna alles in het assortiment. Wil jij je toch onderscheiden, dan is het juist slim om dat te verkopen wat je in het algemene assortiment niet of nauwelijks vindt. Voor een grote webshop is het product te weinig mainstream om erop te verdienen. Maar iemand die er juist naar op zoek is, die gaat… Precies, naar jouw webshop.

Zorg dat je vindbaar bent

Iemand die in een niche zoekt, die moet jou dan uiteraard wel kunnen vinden op het internet. Als je direct succes wilt, kun je bijvoorbeeld een advertentie plaatsen op Google bij interessante zoeksuggesties.

Je kunt ook een marketingbureau inschakelen die jou helpt met linkbuilding. Het komt erop neer dat zij links naar jouw website plaatsen op diverse sites op het internet. Dat heeft als effect dat Google de webshop als meer waardevol gaat zien. Het gevolg is hetzelfde: op bepaalde zoekwoordcombinaties ga je beter gevonden worden op Google.

Dropshipping, eigen beheer, fulfilment

Zoek uit wat het beste bij jou past. Op het moment dat je minimaal vier tot vijf orders per dag ontvangt, is fulfilment een oplossing. Fulfilment is dat een bedrijf de complete logistiek voor jou uit handen neemt. In het begin is fulfilment vaak niet rendabel. Dan kun je beter kiezen voor het starten met een eigen voorraad (als je meteen investeert) of je kiest voor dropshipping. In dat laatste geval verstuurt een leverancier direct het pakketje naar jouw klant.

Elke vorm heeft een voordeel en nadeel, doe vooral wat bij jouw situatie het beste past en waar jij je goed bij voelt.

https://we-fulfil.nl/