Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Rijlessen: hier moet je op letten

Als je op zoek bent naar rijschool Sittard, dan is er veel aanbod. Maar waar baseer je je keuze op? Ga je voor een lage prijs of vind je bijvoorbeeld persoonlijke aandacht belangrijker? Dit is natuurlijk heel persoonlijk. Met de volgende tips doe je alvast een stapje in de goede richting.

Kies zelf de rijschool

Het is belangrijk om niet een rijschool te kiezen waar al je vrienden lessen, maar kies een rijschool waar jij je prettig voelt. Met de rijschoolzoeker van het CBR kan je zien welke rijscholen er bij jou in de buurt gevestigd zijn.

Prijs

De prijzen bij rijschool Sittard verschillen enorm. Leg de prijzen dus zeker even naast elkaar. Houd er hierbij ook rekening mee hoe lang een les duurt. Bij de ene rijschool is dat 50 minuten en bij de andere 60 minuten. Als je pakketten vergelijkt, kijk dan goed wat er in het pakket zit en wat er buiten valt. Denk bijvoorbeeld aan theorie, praktijkexamen of een tussentijdse toets. Bovendien zegt de prijs verder weinig over de kwaliteit van de lessen. Een goedkope rijschool is niet per se slechter dan een duurdere, maar dit geldt natuurlijk ook andersom.

Kwaliteit

De kwaliteit van een rijschool wordt vaak gemeten aan de hand van het slagingspercentage. Dit is het percentage dat slaagt voor het praktijkexamen. Je kan dit opzoeken op de website van het CBR. Je vindt er een overzicht van rijscholen in Sittard en hun slagingspercentages, en je kan ook nog specifiek zien hoeveel kandidaten er slaagden bij het eerste examen en bij de herexamens. Maar ook hier geldt weer dat het slagingspercentage niet alles zegt over de kwaliteit. Heb je bijvoorbeeld faalangst of autisme, of vind je persoonlijke aandacht heel belangrijk? Dan is een klik met de rij-instructeur en zijn wijze van les geven ook erg belangrijk. Vraag eens na in je omgeving naar de ervaringen van anderen met hun rijschool Sittard. Of neem een proefles. Bij veel rijscholen in Sittard zijn deze gratis. Zo weet je meteen of je er een goed gevoel bij hebt.

 

https://046rijopleidingen.nl/