Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Vier tips om goede rijschool in Tilburg te vinden

Ben jij op zoek naar een rijschool in Tilburg? Je bent niet de enige. Gelukkig hebben wij wat tips voor je die je helpen om een goede rijschool te vinden.

Goedkoop is duurkoop

Het lijkt misschien een heel logische gedachte om naar de prijs per les te kijken, maar dit is verraderlijk. In de eerste plaats is dit omdat lessen niet overal even lang zijn. Als de prijs bij de ene rijschool voor 45 minuten gelijk is aan die voor 60 minuten elders, dan betaal je bij de laatste effectief 33% meer. Maar daarnaast zijn er ook grote verschillen tussen rijscholen wat betreft de kwaliteit. En uiteindelijk gaat het erom dat je goed leert rijden. Al het geld dat je uitgeeft aan goede rijlessen betaalt zich dubbel en dwars terug als je een ongeluk voorkomt.

Check het slagingspercentage

Voor je een pakket afneemt bij een rijschool is het aan te raden om het slagingspercentage te checken. Op de site van het CBR kun je dit voor elke rijschool in Nederland opzoeken. Hou hierbij ook rekening met het aantal examens dat er per rijschool wordt afgelegd. Veel rijscholen die bovenaan eindigen hebben een relatief laag aantal leerlingen. Bovendien laten ze deze leerlingen vaak onnodig veel lessen afnemen, want dat levert hun extra omzet op en het verhoogt het slagingspercentage. Het is daarom niet erg als een rijschool tot de subtop behoort. Wat je in elk geval wil voorkomen is dat je een rijschool kiest die onderaan de lijst staat wat slagingspercentages betreft.

Speciale wensen?

Neem deze mee in je zoektocht naar een geschikte rijschool. Wil je bijvoorbeeld in een automaat leren rijden, dan heb je rijscholen die zich hierin specialiseren. Of heb je last van faalangst, dan wil je wellicht extra tijd (en geld) investeren in het vinden van een instructeur die hier goed mee om kan gaan. Of wil je een spoedcursus doen? Ook hier heb je speciale rijscholen voor.

Kies een rijschool Tilburg bij jou in de buurt

 Woon je bijvoorbeeld in Reeshof, kies dan voor een rijschool die in het westen van Tilburg zit. Of woon je in Gilze-Rijen, HIlvarenbeek of Oisterwijk? Dan is het belangrijk dat je een rijschool hebt die veel actief is in de buurt van waar jij woont, werkt of naar school gaat. Sommige rijscholen hebben per instructeur een bepaald gebied dat ze bedienen. Dit kun je navragen als je rijscholen opbelt.

https://rijschoolintilburg.nl/