Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

Ontspannen in eigen huis of tuin

Bijna iedereen kent het wel: even helemaal tot rust komen in de wellness door een halfuurtje te ontspannen in de sauna. Vandaag de dag is het zelfs mogelijk om dit ontspannende gevoel in huis te halen door een binnen- of buitensauna te laten plaatsen. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van een sauna? En waar moet je op letten? Wij vertellen je het graag, dus lees snel verder!

De voordelen van een sauna

  • Gewichtsverlies

Terwijl u heerlijk ontspant in de sauna, verbrandt u maar liefst tussen de 300 en 500 calorieën in 15 tot 20 minuten. Dit staat gelijk aan een uur intensief sporten of een uur stevig doortrappen op de fiets. Dan klinkt ontspannen in de sauna toch wel iets meer rustgevend, niet waar?

  • Reinigen van de huid

Door de hoge temperatuur in de sauna openen porien zich en verwijden bloedvaten. Zo verlies je door het zweten niet alleen vocht, maar wordt ook overtollig talg en ander vuil afgevoerd. Daarnaast versterkt het regelmatig in de sauna doorbrengen de beschermlaag en wordt de hoornlaag gehydrateerd. Elke keer dat je een bezoekje brengt heeft je huid hier dus voordeel van.

  • Een boost voor je immuunsysteem

Door de hitte versterk je je immuunsysteem door een verhoogde productie van witte bloedcellen en antilichamen. Daarnaast hebben mensen die regelmatig een bezoek brengen aan de sauna minder last van verkoudheid en griep en kunnen beter tegen veranderingen in temperatuur.

Binnen en buitensauna’s

De binnen- en buitensauna’s kennen beide zo hun voordelen. Zo is een binnensauna vaak wat goedkoper in de aanschaf en kunnen deze vaak op een stopcontact worden aangesloten. Een bijkomend voordeel bij de buitensauna’s is dat deze buiten staat en u dus na het gebruik van de sauna in de winter goed af kunt koelen. Dit is belangrijk om zo veel mogelijk gezondheidsvoordelen uit je sauna bezoek te halen. Ook heeft u buiten vaak meer ruimte, waardoor een sauna in de tuin ook wat groter kan zijn en u met meer mensen tegelijk in uw sauna kunt zitten.

Verschillende soorten buitensauna’s

Er bestaan verschillende soorten buitensauna’s. Zo bestaat er de podsauna, deze herkent u aan zijn driehoekige vorm. Een andere bekende soort buitensauna is de barrelsauna. Deze is rond van vorm en lijkt op een vat, vandaar de naam barrel. 

 

https://www.artikeldepot.nl/

Gerelateerde artikelen

Een reddingsvest verviervoudigt je overlevingskansen op het water!

Hoe we attacks via email kunnen voorkomen

Heerlijk tot rust komen in een hottub