Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Een tuin inrichten, hoe doe je dat?

Misschien heb je nu voor het eerst jouw eigen tuin. Of je wilt er nu eigenlijk werk van maken. Wat de reden ook is, een beetje hulp is altijd welkom. Natuurlijk kun je iemand hiervoor inhuren, maar wil je zelf aan de slag dan volgen hier wat tips.

Begin met een ontwerp

Het is natuurlijk niet logisch om ervan uit te gaan, dat wat jij koopt vanzelf bij elkaar gaat passen. Het is dus handig om soort plan te hebben. Een belangrijke vraag is daarbij: wat wil je in de tuin gaan doen?

Wil je relaxen op mooie steigerhout meubels, of wil je een moestuintje? Er zijn wellicht nog meer wensen dan mensen. Bovendien sluit het ene het andere niet uit. Hoeveel mensen moeten er in jouw tuin kunnen verblijven? Moeten die ook allemaal ergens kunnen zitten? Er zijn zoveel dingen te doen:

  • Barbecueën
  • Loungen
  • Kaarten
  • Groente en fruit verbouwen
  • Relaxen in een jacuzzi
  • Genieten van veel bloemen en planten
  • Plek voor een fiets of scooter
  • Toegang tot de voordeur
  • Toegaan tot de achterdeur
  • Trampoline voor de kinderen

Zoals je ziet, is er nogal wat mogelijk. Daarbij moet jij natuurlijk rekening houden met de hoeveelheid ruimte die je hebt. Waar je ook aan moet denken is: hoeveel tijd wil je er spenderen? Heb je tijd voor een grote moestuin of wil je liever dat ‘alles snel aan kant is’?

Sfeer

Werk met bepaalde kleuren als je wilt dat de tuin ook een bepaalde rust uitstraalt. Welke stijl spreekt jou aan? Denk daaraan bij het aanschaffen van accessoires. Het bespaart jou een hoop geld als je niks weer wegdoet ‘omdat het toch niet blijkt te staan’.

Wat wezenlijk anders is bij een tuin is al het groen. Bomen, planten, bloemen, gras… Denk na over de seizoenen. Is de tuin in elke seizoen mooi? Zijn de planten winterhard? Wanneer bloeit wat?

Steigerhout meubels

Genoeg om over na te denken dus. Je kunt natuurlijk van alles willen, maar je moet ook rekening houden met het budget. Wil je meubels van steigerhout wil, moet je daar ook budget voor vrijmaken. Soms kun je wensen bijstellen, soms ga je nog even doorsparen. Hoe dan ook, veel succes met het (her)inrichten van jouw tuin!

http://www.outsidemeubelen.nl/product-categorie/steigerhout-meubels/