Artikel Depot
Image default
Bedrijven

Dit moet je weten over pleisters

Er bestaan verschillende soorten pleisters. Alleen al in de supermarkt zie je verschillende soorten en maten. Zeker als je op zoek bent naar zorg vacatures is het belangrijk om te weten welke pleister je precies nodig hebt. Met de volgende weetjes kies je de volgende keer de juiste pleister voor jouw wond.

Wondjes met bloed

Als je aan pleisters denkt, denk je waarschijnlijk aan bloed. Voor wondjes die bloeden, zijn de gangbare pleisters prima. Sommige kun je op maat knippen, sommige zijn waterbestendig en sommige hebben al een ontsmettend middel in het kussentje. Je wondje moet je sowieso altijd schoonspoelen maar bij de laatste soort hoef je zelf al geen ontsmettingsmiddel te gebruiken. Is je huid opengesprongen, dan zijn er ook hechtpleisters die de huid bij elkaar houden.

Brandwonden

Heb je een brandwond opgelopen en wil je op zoek naar en pleister? Wacht daar maar even mee, want het eerste wat je moet doen is koelen, koelen, koelen! Zo voorkom je dat er blaren ontstaan. Als je het geduld niet hebt om minutenlang te koelen, dan zijn er ook pleisters met hydrogel. De gel verlaagt de huidtempratuur en verlicht de pijn. Bij veel zorg vacatures zullen de ook vragen of je als professional brandwonden kunt behandelen. Derde- en vierdegraads wonden kun je niet met pleisters genezen en moet je absoluut een arts raadplegen.

Schaafwonden

Ook bij schaafwonden is het verstandig om een pleister te nemen om zo bacteriën tegen te houden. Voor schaafwonden bestaan ook pleistersprays die een beschermend laagje vormt op je huid. Belangrijk bij het behandelen van een schaafwond is dat de pleister lucht doorlaat. Bij een spray is dat zeker het geval. Heb je een flinke schaafwond, dan kun je het best gaan voor een gelpleister. Door de wond in het begin vochtig te houden, stimuleer je de celvernieuwing en voorkom je littekenvorming.

https://www.healthz.eu/