Artikel Depot
Image default
Aanbiedingen

4 tips om een lege muur weer op te vrolijken

Wil je die ene kale muur in je huis eindelijk een keertje opvrolijken? Er zijn heel veel verschillende manieren om een lege muur op te vullen. Met deze 4 tips ziet je muur er weer als nieuw uit!

 

  1. Hang foto’s op
    Een voor de hand liggende oplossing voor een lege muur is het ophangen van foto’s. Dit kunnen foto’s van jezelf of van je familie zijn, maar bijvoorbeeld ook van kunst of natuur. Zolang het maar bij jou en je huis past! Laat zelf foto’s afdrukken en doe ze in gezellige fotolijstjes die passen bij je interieur. Het is niet alleen voor jou leuk om naar te kijken maar ook voor anderen! Iedereen die erlangs loopt zal even een kijkje nemen.

 

  1. Objecten aan de muur

Nog een manier om je muur te versieren is het gebruiken van voorwerpen als wanddecoratie. Hang mooie objecten op, of bijvoorbeeld dingen die je doen denken aan mooie momenten. Met één blik op de muur ben je weer helemaal terug naar die herinnering! Hang bijvoorbeeld souvenirs van je reizen op, of een ander decoratief voorwerp zoals een poster of een klok!

  1. Spiegels

Een andere creatieve vorm van wanddecoratie zijn spiegels. Zo hebben spiegels meerdere voordelen. Je kan jezelf bekijken om te zien of je naar nog wel goed zit. Maar een ander groot voordeel, wat vooral in kleine ruimtes erg fijn is, is dat spiegels je kamer groter doen lijken. In plaats van een gesloten muur lijkt het net alsof je kamer nog doorloopt. Daarnaast weerkaatsen spiegels licht, wat je kamer doet oplichten. Ze zijn er ook nog eens in verschillende vormen en maten!

 

  1. De muur praktisch gebruiken
    Wanneer je de muur liever voor een praktisch doeleinde gebruikt, kan je hem erg efficiënt indelen. Hang bijvoorbeeld haakjes of planken op zodat je spullen kwijt kan om meer ruimte te creëren. Maar plankjes hoeven niet per se gebruikt te worden om spullen op te ruimen. Je kan ze ook gebruiken om accessoires op te plaatsen, zoals fotolijstjes, kaarsen, planten of een beeldje. 

 

https://www.sweetlivingshop.nl/